“Bij Let’s Gro kan iedereen meepraten over de toekomst van Groningen”

oogochtendshow

Morgen begint in Groningen het inspiratiefestival Let’s Gro. Door de hele stad zullen er tot en met zaterdag activiteiten worden georganiseerd. De OOG Ochtendshow sprak vanochtend met organisator Sandrina Scholten over de zevende editie van het festival.

Het festival biedt al zeven jaar lang een podium voor iedereen die een idee heeft over hoe Stad en Ommeland beter, groener en leefbaarder kan worden. Gedurende vier dagen kun je maar liefst 134 activiteiten bezoeken. Daarnaast zullen er meer dan 40 nationale en internationale sprekers aanwezig zijn, waaronder sprekers als Herman Pleij en Koen Schuiling.

Al jarenlang zien veel ondernemers het inspiratiefestival als een plek om hun idee te presenteren aan de de Stad. “Let’s Gro is voor veel ondernemers echt een deadline om iets aan te stad te vertellen”, zegt Scholten. “Daarna groeien veel van deze ideeën ook verder door”.

Naast internationalisering, kwetsbaarheid, gezondheid en stadsontwikkeling is ook het klimaat dit jaar een groot thema. Zaterdag zal het Grand Theater  dan ook volledig in het teken staan van het klimaat. Je kunt er bijvoorbeeld een lezing bezoeken over het effect van klimaatverandering op Groningen en leren over wat je zelf kan doen om deze gevolgen te beperken.

Het gehele interview met Sandrina Scholten is hieronder terug te beluisteren.

Het festival, dit jaar met het thema “Let’s Gro Together”, is gratis toegankelijk en duurt tot en met zaterdag 2 november. Het Waagplein zal worden omgebouwd tot festivalterrein, maar door de hele stad zijn er activiteiten te vinden. Het gehele programma kun je vinden op de website van Let’s Gro. .

Deel dit artikel: