Bibliotheekgebouw aan Oude Boteringestraat wordt één verdieping hoger

nieuws
Foto: Google Streetview

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verhuist in 2023 naar het gebouw van de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. De faculteit wil graag meer ruimte. Daarom komt er mogelijk een extra verdieping op het pand.

“De nieuwe huisvesting biedt ons de ideale gelegenheid om gebouw, organisatie, onderwijs en onderzoek op elkaar af te stemmen”, aldus Mirjam Buigel, directeur bedrijfsvoering van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. “Waar we op dit moment versnipperd zijn over meerdere locaties, krijgen we straks één hoofdgebouw. Hierdoor ontstaat een nieuwe manier van (samen)werken en een nieuwe dynamiek tussen medewerkers en studenten op de werk- en studievloer.”

De RUG is sinds 2014 eigenaar van het gebouw aan de Oude Boteringestraat 18. De Openbare Bibliotheek zal eind 2019 verhuizen naar Forum Groningen. Het geselecteerde ontwerpteam van Cruz y Ortiz en Inbo start medio oktober 2019. Om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende omvang van de faculteit wordt in de planuitwerking tevens een extra verdieping bovenop het gebouw meegenomen.

Deel dit artikel: