Bewegen met ouderen bij woon-zorgcentrum Mercator

Het is de week van de mentale gezondheid, en dat betekent lekker veel bewegen. De bewoners van woon-zorgcentrum Mercator zijn daarom vanochtend hun dag fit begonnen.

Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Daarom deden ze vanmorgen allerlei oefeningen met de spieren die ouderen in hun dagelijks leven veel gebruiken. Ze deden bijvoorbeeld oefeningen met de been- en vingerspieren. ‘Ik probeer met alle belangrijke spieren oefeningen te doen op een spelende manier, zodat je niet de nadruk hebt dat je echt aan het gymnastieken bent,’ zegt Ineke Hanema, de activiteitenbegeleidster. Woon-zorgcentrum Mercator vindt beweging voor ouderen belangrijk. ‘ Als je blijft bewegen, blijf je langer fitter en vitaler,’ zegt Ineke Hanema.

De bewoners vonden het leuk om mee te doen. ‘Het is een goede oefening voor mij. Wat dat betreft vind ik het erg prettig,’ zegt mevrouw Woltinge. ‘Ik heb gelachen om anderen en om mezelf,’ zegt meneer Aartsen. De ouderen zelf vinden het ook belangrijk om in beweging te blijven. ‘Anders word ik zo stijf als een plank,’ zegt meneer Aartsen. Sommige bewoners van het woon-zorgcentrum doen de oefeningen ook zelfstandig in hun kamer. ‘Ik moet wel eens even wat doen, en ze kunnen niet de hele dag bij je zitten,’ zegt mevrouw Woltinge. ‘Ik doe dat heel weinig,’ zegt mevrouw Dijkhuizen.