“Toen Maria contact ging maken, toen dacht ik als schilder yes”

In de Martinikerk waren al twee schilderijen van Egbert Modderman te zien, sinds kort is daar een derde schilderij aan toegevoegd. “Ik krijg hele leuke reacties van het publiek.”

Modderman (29) is bezig met een reuzenklus. Voor de Martinikerk beeldt hij de zeven barmhartigheden uit. “De afgelopen vijf maanden ben ik bezig geweest met het schilderij De Vreemdelingen Herbergen”, vertelt de schilder. “Dat was best nog wel een klus. Ik heb gekozen voor een compositie met Josef en Maria die in Betlehem op zoek zijn naar een slaapplaats maar van iedere herbergier te horen krijgen dat alle bedden al bezet zijn. In het schilderij lukte het in eerste instantie maar niet om Maria er uit te laten springen.”

Tijdens het schilderen voerde Modderman twee grote wijzigingen door. “Ik heb de gezichten opnieuw geschilderd waardoor ze er nu veel meer uitspringen, dat Maria je echt aankijkt en contact maakt.” Van de zeven barmhartigheden zijn er nu drie afgerond. Wat het volgende werk gaat zijn is nog onbekend. “Dat stel ik echt uit tot het allerlaatste moment, dus dat wordt nog een verrassing.” De verwachting is dat het volgende werk volgend voorjaar gepresenteerd gaat worden.