Supportersvereniging FC Groningen baalt van gedrag deel aanhang

sport

De supportersvereniging van FC Groningen is boos op een groep aanhangers van de club die zich misdragen hebben tijdens en na de wedstrijd tegen PSV afgelopen woensdag.

Zij konden vrij reizen naar Eindhoven zonder een verplichte combi. Volgens de supportersvereniging werd de FC aanhang in Eindhoven vriendelijk met gratis koffie en koek ontvangen en was het net voor het uitvak weg gehaald voor een beter zicht.

Voor een deel van de supporters was dat de aanleiding om volle glazen bier in een familievak met PSV supporters te smijten. Ook werden er liederen gezongen met ernstige ziektes in de tekst. Daarnaast zouden de supporters zich misdragen hebben in de trein, die als een zwijnenstal werd achtergelaten.

“De standaard vooroordelen over voetbalsupporters worden door deze groep weer bevestigd”, aldus het bestuur van de supportersvereniging. “Je kunt supporters inderdaad niet met het openbaar vervoer laten reizen, zie wat er van komt. Je kunt niet een net voor een vak weghalen, zie wat er gebeurt. Een groepje supporters verknalt het werk van een jaar en het plezier van velen”.

Deel dit artikel:
Adverteren?