Categorieën: Nieuws

Studenten kraken voormalig Heijkens pand

Sinds zondag heeft een groep studenten intrek genomen in het voormalige Heijkens pand aan de Akerkstraat.

IndyMedia bericht hierover: ‘In een land waar betaalbare huurwoningen worden platgegooid om plaats te maken voor dure appartementen, een kwart van de huurders moet korten op basisuitgaven om de huur te betalen en studenten in een noodopvang moeten slapen, vragen wij ons af aan wiens kant de overheid staat. Aan die van de mensen of die van de pandeigenaren. En zolang woningnood en leegstand beiden voorkomen, blijft kraken niet alleen een oplossing, maar ook een vorm van protest tegen het wanbeleid van de regering’.

Het initiatief krijgt bijval van bewoners van het Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis: ‘Mooie actie! Zoals de meeste mensen weten is ook het Oude RKZ ontstaan vanuit de kraakbeweging. Weg met leegstand!’

Lees hier het volledige bericht over de kraakactie.

 

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het is niet het voormalig Heykenspand. De winkel is dicht maar het pand is nog steeds van Heykens. Heykens op RTVNoord.
    "'Op de benedenverdieping heb ik een magazijn. Daar staat onder andere een dure printmachine, daar kan ik nu niet eens bij. Bovendien ben ik het boven zelf aan het opknappen. Ik vind het bespottelijk wat hier gebeurt!"

    Een kraakactie is kansloos. De krakers willen zelf het pand verbouwen. Ik denk niet dat ze daar een bouwvergunning voor krijgen. Het kraken van panden van particulieren kan niet op mijn sympathie rekenen. Het geeft een hoop stress, overlast en schade voor de eigenaar, en zie dat achteraf nog maar eens te verhalen.

  • Het hebben van een dak boven je hoofd is anders ook een grondrecht! Er is meer dan genoeg woonruimte voor iedereen die een dak boven zijn/haar hoofd nodig heeft. Helaas is de woningmarkt in Nederland compleet verziekt door vrijwel alle partijen die erop betrokken zijn met steun van de overheid. Laten we de exorbitant inhalige woniningmarktpartijen ondermijnen door massaal te kraken. Goeie actie!!

  • Ik ben het volledig eens met ??? en de krakers van het heykens pand!

    Jammer voor Dhr. Heykens, maar als uw pand al zolang leegstaat (terwijl er sprake is van woningnood), dan vraag ik mij af waarom u het pand niet eerder heeft verbouwd om het vervolgens te verhuren...? Het pand bevindt zich op een duur stukje Groningen, dus daar had u aardig wat geld mee kunnen binnenhalen...

    Nu zit u met de gebakken peren heer Heykens!

    Succes met het ontruimen van uw pand...!

  • Overal in Nederland waar ik bij krakers ben binnen geweest, wordt de binnenkant van het gebouw zwaar vernield tot aan de balken toe. Ze hebben letterlijk en figuurlijk schijt aan alles. Wellicht ooit een nobele beweging, maar helaas al lang niet meer zo.

  • Dat het hier gaat om studenten die woonruimte nodig hebben mag ernstig betwijfeld worden. Indymedia is voornamelijk het platform van de extreem linkse beweging die het etiket "studenten" erop heeft geplakt om sympathie op te roepen.

  • In één en dezelfde zin zeggen dat het gevaarlijk is om het pand te betreden en dat er een duur apparaat staat.
    Wie trapt dáár nou in?

    Jammer, gegokt en verloren. Daarom heet het ook speculeren.
    En dan niet janken dat de politie moet handhaven, die is er natuurlijk niet voor om uw (en mijn!) financiële investeringen te beschermen.

  • Los van het feit dat het pand in beroerde staat is en de eigenaar het niet zo goed onderhoudt.Lijkt het me niet dat hij er mee speculeert. Hij had het natuurlijk ook gewoon zelf aan studenten kunnen verhuren. Dat brengt veel meer op dan alleen de benedenverdieping als magazijn gebruiken. Maar dat is zijn eigen keuze. De gemeente zou wel van hem kunnen vragen de buitenkant wat op te knappen voor het straatbeeld. De tijd leert dat de woningnood onder studenten een tijdelijke zaak is die zich in een maandje of drie wel oplost omdat er ook weer mensen vertrekken. Tot die tijd zijn er noodvoorzieningen. Kraken is dus niet nodig. Als je het toch doet, pak dan niet de kleine ondernemer, maar zoek een bedrijfspand van een of ander vastgoedboer.

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

46 minuten geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

1 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

2 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

12 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

13 uur geleden