Scholieren helpen archeologen in Ten Boer

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Archeologen krijgen donderdag en vrijdag hulp van leerlingen van CBS De Fontein en OBS De Huifkar, tijdens opgravingen in Ten Boer.

De kinderen gaan aan de slag bij een middeleeuwse huiswierde aan de Riekele Prinsstraat, die in de 10e en 11e eeuw bewoond werd. De opgraving wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente, als voorbereiding op de bouw van het Kindcentrum Ten Boer. De nieuwbouw gaat huisvesting bieden aan beide basisscholen en kinderopvang Kids2b.

De leerlingen krijgen uitleg over wat archeologie nou eigenlijk is, en hoe ze sporen uit het verleden kunnen herkennen. Ze kunnen de vondsten, zoals aardewerk, botten van dieren, natuursteen en metaal, meenemen naar school, waar de spullen worden gewassen. De kinderen kunnen er een verhaal, tekening of gedicht bij maken. Die worden toegevoegd aan het officiële rapport van de archeologen.

Deel dit artikel: