Ruime nederlagen Stadspark en GRC, Helpman slacht Gruno

Foto Martijn Minnema. Stadspark - WVV

In de zondag Eerste Klasse F verloren GRC en Stadspark beide ruim. In de tweede klasse L bleven GVAV Rapiditas en Helpman zonder puntverlies, terwijl Gruno opnieuw een stadsderby dik verloor.

Door Martijn Minnema

SC Stadspark kon de uitstekende competitiestart van vorige week (5-2 zege bij Roden) thuis tegen WVV geen vervolg geven. Het duel eindigde in een letterlijk kansloze 0-3 nederlaag. Voor rust raakte WVV al paal en lat. Stadspark stelde daar niks tegenover.

Ook na rust creëerde Stadspark niks. WVV profiteerde in het tweede bedrijf optimaal van een man meer situatie nadat Stefan Lukic in de 52′ minuut met zijn tweede gele kaart het veld uit werd gestuurd. Vijf minuten later opende WVV de score, een kwartier voor tijd viel de beslissing (0-2) en in blessuretijd werd het ook nog 0-3. Enig wapenfeit van Stadspark was een schot van Cedwin Tel, hij raakte in de 85′ minuut de lat.

GRC leed op bezoek bij promovendus Hoogezand een 5-1 nederlaag. Bij rust stond het al 4-0. Na een uur deed Raily Seraus iets terug namens GRC, maar het slotwoord was aan Hoogezand. Justin Slor maakte er tien minuten voor tijd met zijn vierde treffer 5-1 van.

In de tweede Klasse L bleef Helpman zonder puntverlies door stadgenoot Gruno met 7-0 te vernederen. Gruno blijft op nul punten staan. Lewenborg kon na de zege op Gruno van vorige week niet opnieuw tot winst komen. Thuis werd met 0-2 van Germanicus verloren. GVAV Rapiditas won dankzij drie treffers van Patrick Venema met 2-3 bij Veendam 1894. GVAV deelt samen met Helpman de koppositie in 2L.

Het duel in de hoofdklasse A tussen Velsen en Be Quick 1887 werd door de vele regenval afgelast.