Pannetje op het vuur laat brandweer uitrukken naar Grote Beerstraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning in een appartementencomplex aan de Grote Beerstraat heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

De melding van de brand kwam rond 16.10 uur binnen waarop de Groninger brandweer uitrukte met een bluswagen en een hoogwerker. “Ik sprak zojuist met de bewoonster”, vertelt Raymond Meter van de incidentenwebsite meterfotografie.nl. “De vrouw vertelde dat ze aan het koken was en dat op een gegeven moment de rookmelder afging. Daarop heeft ze de hulpdiensten gebeld. Terwijl ze dat deed is ze waarschijnlijk door enige paniek naar buiten gegaan terwijl ze geen sleutel bij zich had.”

“Het gaat om een appartement op de zesde verdieping”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Brandweerlieden hebben met een spreider toegang gekregen tot de woning.” Uiteindelijk viel het allemaal mee. “Een pannetje met vlees heeft enige tijd in een raamopening gestaan om af te koelen”, vult Meter aan. De schade in de woning is beperkt gebleven. Met een ventilator hebben de brandweerlieden de rook uit de woning verdreven. Niemand raakte gewond.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: