Opnieuw Kamervragen over trage vervanging Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Andor Heij

D66-kamerlid Rutger Schonis stelt opnieuw Kamervragen over de Paddepoelsterbrug. Dit omdat een nieuwe en tijdelijke oplossing zo lang op zich laat wachten.

Rijkswaterstaat liet weten dat het zeker tot begin 2021 duurt voordat er een tijdelijke oplossing is. Dat is een negen meter hoge loop en fietsbrug. D66-raadslid Tom Rustebiel: “Onze landelijke fractie wil weten waarom er niet sneller een tijdelijke oplossing kan zijn, zoals de minister liet doorschemeren in antwoord op eerdere Kamervragen. Er ligt sinds gisteren een brief bij omwonenden over een pontje, die stelt dat een een pontje kan varen, maar of dit doorgaat en wanneer moet nog blijken”.

Schonis vraagt de minister ook welke veiligheidsredenen er zijn om de oude brug niet terug te plaatsen die vorig jaar september werd aangevaren. Rustebiel: ‘We blijven het merkwaardig vinden dat een bedieningsfout aanleiding is om de hele veiligheid ter discussie te stellen. Daarom probeert ons Kamerlid Rutger Schonis te achterhalen of de planstudie uit 2015 nog actueel is of dat er een compleet nieuwe studie moet komen en waarom dat dan is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *