ON, VVG, PKC’83 en GRC door in districtsbeker

sport
Foto Martijn Minnema. VVG - WVV

Van de vijf stad Groninger eerste klassers gaan er vier door naar de knock out fase van de districtsbeker. Oranje Nassau, GRC, VV Groningen en PKC’83 zijn door, alleen Stadspark redde het niet.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau was, nadat het donderdag zelf al met 4-1 van Veendam 1894 had gewonnen afhankelijk van Hoogezand. Dat moest van Gorecht winnen anders lag ON er uit en bekerde Gorecht door. Hoogezand deed zijn sportieve plicht en won met liefst 6-0.

PKC’83 en GRC waren voorafgaand aan hun onderlinge duel beide al zeker van de volgende ronde. PKC’83 plaatste zich vorige week al en omdat GRC’s enige concurrent Helpman eerder zaterdagmiddag al bij Zuidhorn verloor deerde de 3-0 nederlaag die GRC bij PKC’83 leed niet meer.

VV Groningen en WVV stonden voorafgaand aan hun onderlinge duel in punten gelijk, maar WVV had een beter doelsaldo. VVG moest dus winnen en dat lukte ondanks een valse start.
WVV kwam vroeg op voorsprong, maar zag VVG daarna drie keer scoren. WVV kwam voor rust nog terug tot 3-2, maar na rust liep VVG uit naar 5-2 en plaatste zich zodoende voor de knock out fase.

Zondag eerste klasser SC Stadspark ging met 4-2 onderuit bij Kollum en doordat FC Lewenborg thuis met 3-2 van the Knickerbockers won kwamen Stadspark en Lewenborg beide op 6 uit 3. Het doelsaldo van Lewenborg (7-6) was iets beter dan dat van Stadspark (6-6) dus zit het bekerseizoen er voor Stadspark al op en is Lewenborg door.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *