AFGELOPEN: VVV-Venlo – FC Groningen (2-1)

FC Groningen zal zich willen revancheren voor de thuisnederlaag twee weken terug tegen Heracles. Dat zal het vanavond moeten in de Venloëse Koel, tegen VVV-Venlo. Volg dit liveblog vanaf 19:45.

AFGELOPEN… FC Groningen verspeelt kostbare punten in Limburg: 2-1 voor VVV-Venlo.

90+1´ Vier minuten extra tijd.

89´ Wissel VVV: Sterspeler Yeboah verlaat het veld voor Verbruggen.

87´ Wissel FC Groningen: Ramon Pascal Lundqvist vervangt Bart van Hintum.

85´ Wissel FC Groningen: Sam Schreck moet naar de kant voor Kaj Sierhuis.

84´ DOELPUNT VVV… Evert Linthout kan binnen tikken na een scrimmage in het strafschopgebied.. 2-1.

81´ Oh Hrustic..Een vrije trap van de Australiër vliegt via de binnenkant van de paal richting de cornervlag.. Nog tien minuten!

77´ Ajdin Hrustic heeft een kans op de winnende.

74′ FC Groningen wisselt nu ook voor het eerst. Warmerdam moet het veld verlaten en wordt vervangen door El Hankouri.

71’ Padt keert met moeite een inzet van Neubecker.

70’ Wissel VVV: Wright wordt gewisseld voor Soriano.

69’ VVV dringt aan onder aanvoering van Yeboah.

66’ Bijna de tweede.. Een vrije trap van Hrustic wordt met moeite gekeerd door Kirschbaum die goed naar de onderhoek duikt.

63’ FC Groningen blijft zo nu en dan gevaarlijk: Warmerdam kopt over.

60’ Wissel VVV: Peter van Ooijen gaat naar de kant voor Jerome Sinclair.

59’ Een counter van Schreck en Benschop wordt afgevlagd wegens buitenspel.

51’ Kans voor Django Warmerdam. De FC begint overtuigend aan de tweede helft.

46’ De tweede helft is begonnen. Meteen een kans voor Sam Schreck na een voorzet van Van Hintum.

Het is rust: 1-1.

44’ WAT EEN DOELPUNT! Ajdin Hrustic krult de bal van grote afstand prachtig binnen voor de Trots van het Noorden. 1-1!

37’ Warmerdam kan vrij binnen schieten, zijn schot gaat over. FC Groningen is de bovenliggende partij.

31’ Yeboah haalt maar eens uit: Padt kan redden.

25’ Benschop vecht voor de bal, maar komt niet tot een goed schot.

19’ Benschop kopt over namens FC Groningen.

18’ Yeboah speelt de Groninger verdediging zoek en schreeuwt om een strafschop. Niets aan de hand.

12’ DOELPUNT VOOR VVV.. Na slordig verdedigen is het een rush van Yeboah die in het doel belandt. 1-0.

11’ Oef.. Bijna El Messaoudi die zijn debuut begint met een treffer. De middenvelder kopt op doel uit een hoekschop.

8’ Django Warmerdam vliegt na een duel bijna over de boarding. Het loopt goed af voor de middenvelder. FC Groningen gevaarlijk uit een hoekschop.

4’ Padt moet een vrije trap van VVV weg boksen.

1’ We zijn begonnen aan VVV-Venlo – FC Groningen

FC Groningen zal zich willen revancheren van de 1-3 nederlaag tegen Heracles. Dit zal het doen zonder de gepasseerde Kaj Sierhuis. Ahmed El Messaoudi maakt zijn debuut voor de Trots van het Noorden. VVV begint het duel met een 1-2 overwinning op FC Utrecht in de broekzak.

Historie: In twintig wedstrijden wist FC Groningen acht keer de punten mee naar huis te nemen. Zes keer bleven de punten in de “kuil” en zes keer bleef het gelijk.

Opstelling VVV: Kirschbaum, Pachonik, Wright, Van Ooijen, Neudecker, Röseler, Kum, Scheimann, Yeboah, Linthorst, Cattermole

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Hrustic, El Messaoudi, Matusiwa, Warmerdam; Schreck, Benschop

Scheidsrechter: Van den Kerkhof