LIVEBLOG: PSV – FC Groningen (3-1)

Het is wel een weekje hoor, voor FC Groningen. Vanavond tegen PSV en zaterdag tegen Ajax. Maar goed, niet op de zaken vooruit lopen. Kan FC Groningen in Eindhoven voor een stuntje zorgen na de overwinning op PEC Zwolle vorige week? Volg het hier vanaf half zeven!

Afgelopen. 3-1.

90+3′ DE VAR GRIJPT IN: 3-1. Het is milimeterwerk, maar geen buitenspel. Bruma maakt na slordig verdedigen van FC Groningen 3-1.

90+3’ Bruma denkt 3-1 te maken, maar het is buitenspel.

90+1’ Drie minuten extra tijd.. Zit er nog een stuntje in?

88’ Wissel PSV: Sadilek vervangt Boscagli.

87’ Wissel FC Groningen: Buijs gaat risico nemen. Asoro maakt zijn debuut en vervangt Van Hintum.

81’ Wissel FC Groningen: Daar is ie’ weer. Romano Postema voor Matusiwa.

80’ Padt redt goed op een poging van Dumfries.

79’ Wissel PSV: Bruma komt in het veld voor Gakpo.

71’ Wissel FC Groningen: El Hankouri vervangt Warmerdam.

70’ DOELPUNT LUNDQVIST! Wat een mooie treffer! De Zweed schiet vanaf de rand van het strafschopgebied mooi binnen tegen zijn oude club: 2-1.

66’ PSV doet lekker rustig aan en laat FC Groningen soms komen.

59’ Wissel PSV: Donyell Malen verlaat het veld, Ihattaren komt erin.

56’ Meerdere corners voor FC Groningen, geen resultaat. Schreck of Postema loopt warm. U mag kiezen.

46’ We zijn weer begonnen aan de tweede helft.

Het is rust: 2-0 voor PSV.

44’ Dat scheelde weinig! Van dertig meter afstand knalt Lundqvist een vrije trap op de paal! Grootste kans voor de Groningers tot nu toe.

38’ DOELPUNT PSV. Je kon er op wachten. Denzel Dumfries kan na een heel mooie aanval binnenschieten. Padt gaat niet vrijuit.

35’ PSV heeft nu duidelijk het overwicht. Oppassen geblazen voor de Trots van het Noorden.

33’ Van Hintum glijdt uit en geeft zo een kans aan.. Ritsu Doan. De Japanner schiet naast.

29’ Gele kaart voor Hrustic die veel te laat een tackle inzet op Boscagli.

27’ Weinig 100% kansen deze wedstrijd. Zonet was Warmerdam sneller dan Schwaab, zijn voorzet kwam niet aan bij Benschop.

23’ Padt voorkomt knap met zijn voet dat de doorgebroken Malen scoort. Het was alleen buitenspel.

22’ Benschop kan bijna profiteren van slordigheden achterin bij PSV.

12’ DOELPUNT PSV. Het leven van een verslaggever.. een minuut na je statement scoort Pablo Rosario de 1-0 namens PSV. Op de rand van het strafschopgebied schiet de middenvelder via de binnenkant van dr paal binnen.

11’ Nog geen échte kansen tot nu toe. PSV probeert druk te zetten, FC Groningen voetbalt er onderuit.

1’ Nijhuis heeft gefloten, PSV – FC Groningen is van start!

Nu al de man van de avond: Ritsu Doan. De Japanner verruilde deze zomer, na een ware transfersoap, FC Groningen voor PSV. De speler verliet de Trots van het Noorden voor een bedrag rond de tien miljoen euro en mag tegen zijn oude club meteen zijn basisdebuut maken. PSV speelde afgelopen zondag in eigen huis gelijk tegen Ajax en speelt dit jaar voor de titel en de Europa League. Ondanks een doordeweekse wedstrijd, wordt FC Groningen ondersteund door meer dan 500 supporters.

Historie (56 keer): 39 keer bleven de punten in de “lampenstad”, veertien keer bleef het gelijk en drie keer gingen de drie punten mee naar huis.

Opstelling PSV Eindhoven: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Boscagli; Hendrix, Rosario, Bergwijn; Doan, Malen, Gakpo

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; El Messaoudi, Matusiwa; Hrustic, Lundqvist, Warmerdam; Benschop

Scheidsrechter: Bas Nijhuis