Leerlingen moeten meer bewegen na schooltijd

Leerlingen moeten enthousiast gemaakt worden om ook te gaan sporten na schooltijd. Daarom heeft Bslim, het sportstimuleringsprogramma van de gemeente vandaag een sportdag georganiseerd op CSG Kluiverboom in Lewenborg.

Er zijn veel kinderen die na hun twaalfde stoppen met sporten. Ze gaan naar de middelbare school en krijgen bijvoorbeeld bijbaantjes en telefoontjes. ‘Wij proberen door middel van gave sporten dat de leerlingen bij ons wel komen bewegen op wat voor manier dan ook,’ zegt buurtsportcoach Catrina Kamps. Tijdens de sportdag vandaag zijn er zes verschillende soorten sporten. ‘We hebben bubbelvoetbal, je kunt skateboarden, waveboarden, boogschieten. Eigenlijk willen we vooral sporten laten zien aan de jongeren die ze niet in hun dagelijks leven doen,’ zegt Catrina Kamps.

De leerlingen zijn blij dat Bslim de sportdag georganiseerd heeft. ‘Je doet gewoon heel veel, en je bent steeds in beweging,’ zegt Chenoa, een leerling van CSG Kluiverboom. ‘Ik skateboard eigenlijk niet meer zo heel vaak en hier doe ik dat wel,’ zegt Keano, een leerling van de Kluiverboom. De leerlingen hebben ook veel geleerd van de sportdag. ‘Ik heb geleerd dat je niet moet opgeven, want bij de wipe-out was ik als eerste af tijdens het wedstrijdje. En daarna moest ik nog een keertje, maar dat wou ik eerst niet. En toen ben ik toch nog een keer gegaan, omdat ik niet wou opgeven. Toen heb ik gewonnen,’ zegt leerling Emy. ‘Ik heb wat geleerd van kickboksen, sterker worden en meer in beweging komen, zegt Raiviently leerling van de Kluivert.