Leerlingen De Pendinghe massaal naar schooljudo

nieuws

Een kleine honderd leerlingen van basisschool De Pendinghe zijn begonnen met schooljudo. De school werkt hierbij samen met de organisatie IT4Kids.

ITDie zet zich in voor kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden om zich op sportief gebied te ontwikkelen. De organisatie vindt dat ieder kind het recht heeft op een goede toekomst, en daarbij is sport een belangrijk middel.

Schooljudo is een goede manier voor kinderen om te werken aan hun vertrouwen, weerbaarheid en beheersing.
De leerlingen dragen echte judopakken en trainen op echte judomatten.
Naast de lessen op de mat heeft hun school ook toegang tot een digitale leeromgeving, met beweeg- en praatlessen.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb karate als kind gedaan. Als je een goede sensei (instructeur) hebt – dus een sensei die je echt de waarden van de sport leert – is het geweldig voor je zelfvertrouwen. Ik heb er zelf veel aan gehad. Helaas zitten er ook veel macho’s tussen, die denken dat het alleen gaat om ‘kracht tegen anderen’, en daarom ben ik uiteindelijk mee gestopt (met gebroken wervel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *