Hoofdbestuurder Lefier: ‘Pikant dat oppervoogd ons adviseerde bij verkoop Pepergasthuis’

nieuws
Foto: Carola de Poel via Google Streetview

“Meester H, Brouwer heeft ons geadviseerd over mogelijke belemmeringen voor de verkoop van het Pepergasthuis. Volgens hem waren die er niet,” zo stelt Lefier-bestuurder Margriet Drijver. Wethouder Roeland Van Der Schaaf  betwijfelt deze uitspraak.

“Ik heb lang met de meester Brouwer gesproken over het Peperghasthuis. Hij is zijn eigen betrokkenheid bij de affaire nagegaan. Over dit advies aan Lefier zegt hij duidelijk ‘nee’,” aldus wethouder Van Der Schaaf. “Ik heb dan ook geen idee waar deze uitspraak vandaan komt.”

“Als iemand anders nu zegt ‘Ik ben oppervoogd’, laat dat dan eerst maar eens zien. Ik zal dit met alle mij ten dienste staande middelen bestrijden.” Wethouder Van Der Schaaf zegt daarop: “Ik heb helemaal geen zin in dat geprocedeer. Ik hoop dat we toch nog met Lefier om tafel kunnen gaan voor de volkshuisvesting in deze Stad.”

De gemeente Groningen maakte vrijdagochtend bekend Brouwer aan te stellen als oppervoogd van het Pepergasthuis. Op deze manier wil het invloed uitoefenen op de verkoop van het Pepergasthuis door de eigenaar, woningcorporatie Lefier. Deze trekt in twijfel of de gemeente dit mag doen.

 

Deel dit artikel:

 1. Lefier is een woningbouwstichting voor sociale woningbouw in Borger-Odoorn, Emmen, Groningen, MiddenGroningen en Stadskanaal en al heel veel geld bedoeld voor andere gemeenten is in de gemeente Groningen gaan zitten. De vraag is dan ook is te verantwoorden naar en voor de andere gemeenten. Lefier zegt daarin, nee want het is ons nu te duur. En de gemeente Groningen wenst niet bij te springen.

 2. Praktisch de hele stad is het eens met de wethouder. Het is te gek voor woorden wat Lefier hier probeert te doen. Als Lefier het wil opnemen tegen de Gemeente Groningen zullen ze dat berouwen.

 3. Die verhuurdersheffing is een stokpaardje van de VVD geweest. En nog steeds want men wil je verhuurdersheffing anno nu zelfs verhogen.
  Het is zaak om zo snel mogelijk van die heffing af te komen en dat kan ook makkelijk want er is nu geen behoefte meer voor een crisismaatregel als de verhuurdersheffing. De schatkist is vol genoeg.
  Dat de Gemeente Groningen probeert om de verkoop van het Pepergasthuis te voorkomen is lovenswaardig.
  Lefier staat een slachtofferrol niet. Handelen naar een heel breed gedragen standpunt tegen een verkoop aan zakenlui zou Lefier sieren.
  Woningbouwverenigingen moeten weer gewoon gaan verhuren en bouwen. En niks anders.

 4. Doet ook een appél op de gemeenteraad;

  In het rapport van Jan Pronk ‘De achterkant van Amsterdam’ is gebleken, dat de gehele woningmarkt/huurmarkt zoals deze tegenwoordig is ingericht, bijdraagt aan drugscriminaliteit.

  Doordat de autoriteiten ook geen vat meer hebben aan wie er wordt verhuurd in een stad. Een toewijzing voor een sociale woning loopt nu eenmaal via totaal andere kaders. Waarbij ook het één en ander moet worden overlegd. Je beperkt daarmee de problematiek.

 5. Nou Merel; ik denk eerder dat Roeland van der Schaaf, het gebruikt als een reflecterende methode om de PvdA weer een sociaal gezicht te geven. Benieuwd, als er straks woonblokken, zonder enig historie, zeg maar revolutiebouw op het programma staat om verkocht te worden aan speculanten, hoe de lokale PvdA daarmee omgaat. Wat de landelijke PvdA tijdens Rutte II heeft aangericht. Want die mogelijkheid hebben ze.

 6. @Sjoerd, je denkt in negatieve complottheorieën.
  Even naar jip-en-janneketaal: er dreigt een historisch complex verkwanseld te worden -in het hier en nu!- door een zogenaamde woningbouwvereniging. De Gemeente Groningen wil dat proberen te voorkomen.
  Hier en nu dus.
  Daar heeft zo’n beetje niemand wat tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *