Groninger bibliotheken krijgen Raad van Kinderen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Kinderen van 10 tot 12 jaar krijgen een belangrijke stem in de bibliotheek bij de aanpak van laaggeletterdheid in gezinnen. Biblionet Groningen gaat kinderen vragen om mee te helpen.

De komende drie jaar gaan de Missing Chapter Foundation en Biblionet samenwerken om een Raad van Kinderen op te richten. Daarmee wordt Biblionet Groningen de eerste bibliotheekorganisatie in Nederland die op deze manier kinderen betrekt bij haar werk. De raad kan begin volgend jaar starten.

“We zien dat de bestrijding van laaggeletterdheid het beste werkt als we ons niet alleen op het kind richten,” zegt Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen. “Daarom betrekken we al jaren ouders, broertjes en zusjes bij projecten als Scoor Een Boek en Vakantielezen. En leggen we de nadruk op het hebben van plezier in lezen.”

In de Raad van Kinderen denken kinderen uit groepen 7 en 8 structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. De Missing Chapter Foundation zorgt ervoor dat kinderen mogen meedenken met organisaties en dat volwassenen verantwoording afleggen over wat er met de ideeën van de kinderen wordt gedaan.

Deel dit artikel: