Groningen wil uit top drie armste steden

Toekomst met Perspectief, zo heet het plan van wethouder Mattias Gijsbertsen waarmee hij Groningen uit de top drie van arme steden in Nederland wil trekken.

Het inzetten van ervaringsdeskundigen, het opkopen van schulden, maatwerk, vertrouwen en mensen weer regie over hun leven geven moeten de armoedecijfers voor de Stad verbeteren.

In de Stad daalt het aantal mensen in de kortdurende bijstand, maar de langer durende bijstand neemt juist toe. In de stad leven vermoedelijk zo’n 32.000 mensen van minder dan 110 van het minimumloon. Ruim 11.000 mensen zitten in de bijstand

Deel dit artikel:

  1. Als je deze mensen vanuit de gemeente wilt helpen, verstrek de schuldenaren dan een lening tegen nul procent rente, zodat deze daarmee dan daadwerkelijk hun schuld(en) in gaan lossen en niet zoals dit nu plaatsvind, rentelasten en opslagen gaan betalen met de minimale financiele middelen welke zij nog te besteden hebben.

    Kwijtschelding vind ik net een stap te ver gaan, immers zij welke nu nog telkens met grote moeite hun schulden betalen, gaan dan ook denken: waarom zou ik nu nog langer mijn schulden gaan betalen, als ik niet betaal worden deze schulden vanzelf kwijtgescholden.

    Dit zou de EU ook moeten hebben gedaan waar het om haar inwoners gaat. Nu worden er maandelijks miljarden Euro`s aan helikoptergeld de lucht ingeschoten om staatspapier op te kopen. Waarom niet de inwoners geld uitlenen tegen nul procent rente zodat deze geld uit gaan geven om zo daadwerkelijk de economie aan te slingeren en aan de gang te houden.

  2. @Middenweg Geld uitlenen met rente of zonder rente is en blijft een schuldenlast. Wat betreft je 1ste standpunt ben ik het wel eens. Tegenwoordig zit de ACM (kuch) er ook boven op, omdat de kredietverstrekkers nog steeds te veel rente berekenen, waardoor de aflossing miniem wordt. Ook de eigen kredietbank van de gemeente zal hierin het goede voorbeeld moeten geven. Maar dit zijn bedragen die ook al liggen opgesloten in heel veel begrotingsdisciplines om te dekken. Dus dan zullen elders ook weer tekorten optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *