Groenlinks: ‘Festivals in Stad kunnen duurzamer’

nieuws
Foto: Pixabay (CCY 0.0)

GroenLinks heeft het college van B&W dinsdagmiddag gevraagd in hoeverre duurzaamheid een rol speelt bij de vergunningverlening voor evenementen en hoe dat in de toekomst zou kunnen verbeteren. Raadslid Ceciel Nieuwenhout: “Al dat wegwerpplastic op evenementen is niet meer nodig.”

Volgens de fractie werd er dit weekend, bij het Hullabaloo festival, veel gebruik gemaakt van wegwerpplastic. Verder waren weinig afvalbakken en lag er daardoor veel afval op de grond. Daarnaast valt de fractie over een aantal evenementen in het Stadspark en de vuurwerkshow van Bommen Berend, waarbij generatoren gebruikt worden voor de stroomvoorziening.

GroenLinks is benieuwd naar de mogelijkheden de gemeente heeft om als eigenaar strengere eisen te stellen aan de duurzaamheidsmaatregelen voor festivals. De fractie kijkt naar Amsterdam als voorbeeld, waar de raad duurzaamheidseisen stelt aan festivals voorafgaand aan de verlening van een vergunning.

Deel dit artikel: