Categorieën: Nieuws

Geen camera’s tegen afvaldumping

De gemeente is niet van plan om camera’s te plaatsen om het dumpen van afval tegen te gaan. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de CDA-fractie.

Om camera’s te plaatsen is eerst onderzoek nodig naar de juridische basis ervoor. De wet voorziet namelijk niet in het plaatsen van camera’s, tenzij het gaat om openbare orde en veiligheid. Bovendien vergt het een extra investering en is het onbekend of het succes zal hebben.

De gemeente zegt al veel te doen om afvaldumping tegen te gaan. Er zijn contacten met bewonersorganisaties en opbouwwerkers, er zijn afzetbakken beschikbaar tijdens de snoeimaand en er zijn diverse stratenacties ondersteund. Vorig jaar zijn in Groningen 168 boetes opgelegd vanwege afvaldumping.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat zijn dan ook Chinese praktijken. Het CDA is een beetje een enge partij. Met camera's de burgers in de gaten houden of ze wel netjes de regels opvolgen.

  • Moet ook niet gekker worden camera's, moeten ze maar vaker de containers leeg halen en niet de schuld aan ons burgers geven. Waar ik woon duurt het ook wel 2 tot 3 dagen voor ze langs komen.

  • Er is wel meer toezicht nodig want afvaldumping wordt een steeds groter probleem. Gedumpt afval altijd onderzoeken en daders bekeuren!

  • blijf lachen tocht hier bij de de v oldenbarneveltlaan is het elke weekend raak in de gemeente doet er niets ja als het er al ligt dan komen ze kijken in laten ook een paar dagen of een week liggen in dan ruimen nog op acht het blijft gewoon zo heb nu een keer gezien op een zondagmorgen dat er een rode wagen met twee heren erin de rommel in gingen zoeken naar adres of zo nauw de dag in de nacht op maandag tocht er alweer een halve huis inrichting erbij dus nee het blijf gewoon een rommel weekend in kunnen ze maandagmorgen de rommel opruimen weer nauw gemeente bedankt ervoor de afschaft voor het gratis ophalen een bewoner uit de wijk oja ik houd ermee op te melden wandt voor je het weet heb je een knal op je hoofd of je kop nee daar bedankt ik voor

  • Laten ze nu eerst eens beginnen met een SPOED nummer op die vuilcontainers te plaatsen.
    Waar je naar toe kunt bellen: als de containers vol of defect zijn.
    Dan hoef je dat niet - s avonds - via de politie te melden.

  • Sommigen van jullie vergeten dat veel van de bijplaatsingen niets te maken hebben met containers die vol of leeg zijn. Ze staan ook bij glas- en papiercontainers bijvoorbeeld. Of zijn zo groot dat het met geen mogelijkheid past. Complete huisraad staat er soms bij.

  • Ja, de gemeente valt best wat te verwijten.
    Maar het egoïstische geteisem gaat zéker niet vrijuit ('als ik mijn rotzooi maar snel en makkelijk kwijt kan, voor de rest interesseert het me geen ene moer').

  • Het komt natuurlijk vooral doordat het grof vuil niet meer twee keer per jaar 'gratis' wordt afgehaald (dat werd betaald uit de afvalstoffenheffing dus gratis was het niet.)

  • Dom ..dom ..dom ..beleid .. maar de gemeente MOET dan weer iets doen hè ? en daar hebben ze de mankracht niet voor,,, niet het geld,,, en niet de wil ..,,( te bewerkelijk)

Recente berichten

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

9 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

20 minuten geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad vaker door naar Eemshaven voor veer naar Borkum

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag vaker helemaal door naar de Eemshaven. (meer…)

24 minuten geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

1 uur geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

2 uur geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

3 uur geleden