Drs. Vijfje pakt drie punten na zeer matige start eredivisieseizoen

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie gewonnen. In de Struikhal won de ploeg van Teuny Bosma weliswaar met 4-3 van ZVG, maar overtuigend was het niet.

In de beginfase van de wedstrijd leek Vijfje niet scherp en afspraken werden niet goed nagekomen, volgens Bosma. Na 11 minuten voetballen schoot Daniëlle Kortlever de bezoekers uit Gorinchem op een 0-1 voorsprong. De Stadjers waren wakker en deden twee minuten later alweer iets terug. Aanvoerder Laura de Groen scoorde de 1-1. Arte Brueren van Vijfje liet twee minuten daarna haar specialiteit zien door uit een vrije trap de bal met een lob over de keeper van ZVG heen te krijgen en haar ploeg met een 2-1 voorsprong te laten rusten.

Na de pauze kwamen de Groningers een stuk beter voor de dag en dat was met name zichtbaar in het drukzetten op de verdediging van de debutant in de Eredivisie. Vijfje liep via een tweede doelpunt van Laura de Groen en de 4-1 van Nynke Popken verder uit. Toch was ZVG in staat om via counters voor gevaar te zorgen. Vijfje leek alles volledig onder controle te hebben, maar Kayla van den Boomgaard stak daar een stokje voor. Twee keer was ze trefzeker en met iets minder dan twee minuten op de klok, werd het toch nog spannend. De 4-4 kwam er bijna via een laatste vrije trap voor de Zuid-Hollanders, maar de kans die daaruit volgde kon niet worden ingetikt.

Vorig seizoen won Drs. Vijfje de beker en verloor het de finale om de landstitel van Feyenoord Futsal. Coach Teuny Bosma sprak eerder al uit dat haar ploeg daarom één van de kanshebbers voor de prijzen is. Bosma was na de eerste competitiewedstrijd absoluut niet tevreden met haar ploeg, maar was wel blij met drie punten.