Categorieën: Nieuws

Drie partijen willen actualiteitendebat over kraak pand Heykens

De VVD, het CDA en de Stadspartij willen een actualiteitendebat over het zondag gekraakte pand van drukkerij Heykens aan de Akerkstraat. De partijen vinden dat de krakers moeten vertrekken.

De drie partijen begrijpen niet dat de krakers mogen blijven en er veiligheidsmaatregelen in het kraakpand zijn getroffen, zoals het verstevigen van draagbalken. Volgens de fracties is dat een teken dat de gemeente niet de intentie heeft om het pand te ontruimen. De partijen wijzen er op dat kraken illegaal is.

De krakers zeggen dat het pand ruim 12 jaar leeg staat en het daarom gerechtvaardigd is om het te kraken. VVD, CDA en de Stadspartij willen weten of dit klopt en wat de gemeente er aan doet om langdurige leegstand in de stad te voorkomen.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het stond zo leeg dat de eigenaar binnen 24 uur al protesteerde dat er nog dure spullen stonden en de eigenaar was goed op de hoogte van de veiligheid in het pand? Dat klinkt mij niet als 'verlaten' in de geest van idealistische krakers. Kortom gewoon profiteurs die het aanbod aan woningen niet goedkoop en of mooi genoeg gelegen vinden. Ook voor de 2010 was toch de regel dat als de eigenaar binnen 24 uur z'n ongenoegen duidelijk maakt dat de krakers gelijk moeten vertrekken?
    En er wordt de laatste jaren flink aan jongerenwoningen bij gebouwd dus zal het aanbod daar aan binnen afzienbare tijd flink toe nemen!

  • Oude RKZ en Christiania Kopenhagen zijn twee voorbeelden van uiteindelijk prefect geslaagde kraakacties die mij zo snel te binnen schieten. De HSV vindt de weg van het overleg de enige juiste. Zou mooi zijn als het te vaak en geschiedkundig geen utopie zou zijn in dit neo-liberale tijdperk. De 'Wet kraken en leegstand' zag al het levenslicht in 2010 en was bedoeld om de leegstand tegen te gaan. Sindsdien is de leegstand van met name kantoorpanden bijna verdubbeld! Het is verontrustend hoeveel burgers en ergo studenten lijden aan de ongeneeslijke ziekte: NAÏVITEIT!
    Er zijn al genoeg hersenen compleet kapot gepolderd in dit Pays Bas!

  • Nu alle ogen gericht zijn op dit pand zal de gemeente de eigenaar wel voor veel geld uitkopen, het pand slopen, de grond voor nog meer geld doorverkopen aan een projectontwikkelaar, die er vervolgens nog een flinke schep bovenop doet door een enorme huurprijs te vragen voor de toekomstig gerealiseerde nieuwbouw. (als die het niet voor een nog vettere prijs doorverkoopt) Vangt de gemeente bovendien ook nog vet veel woz. De eigenaar wist dit natuurlijk al (cashen!) en de student staat weer met lege handen.

  • Oude RKZ was volgens mij een stuk langer daadwerkelijk niet in gebruik. Deze kleine particulier maakt nog wel degelijk gebruik van t Heykens pand voor opslag en was er nog in aan het klussen Het is dus niet een vergelijkbare situatie.
    Er zijn idd een hoop kantoorpanden die leeg staan, maar deze lafbekken pakken dus liever een kleine particulier door het Heykenspand te kraken. Die lege kantoorpanden liggen uiteraard niet zo mooi in het centrum! Het verontrusten hoeveel van dit soort krakers figuren een enorm moreel verval vertonen.
    Gebruik dus echt je hersens ipv ze kapot zuipen en te blowen ;-)

  • Het komt deze 3 partijen natuurlijk ook wel heel goed uit dat ze zichzelf even lekker in de picture kunnen zetten.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

17 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden