Donar kijkt met een positieve blik vooruit

Basketbalclub Donar heeft afgelopen dinsdag een flink pak slaag gekregen. De heren van coach Erik Braal verloren in de eerste kwalificatieronde van de Champions League met 95-65 van Portugees recordkampioen SL Benfica.

Het verlies kwam hard aan bij het team. “We hadden op een beter resultaat gehoopt, maar dat zat er helaas niet in”, zegt aanvoerder Thomas Koenis. “In het begin kregen wij gelijk drie driepunters tegen en vanaf toen keken wij de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan.”

“Veel spelers hebben tijdens de wedstrijd niet hun niveau gehaald. Dat verwijt ik mijzelf ook een beetje”, geeft coach Erik Braal toe. “Ik heb te weinig de spanning kunnen weghalen bij het team en ik ben te veel bezig geweest met voorbereiden op de tegenstander en te weinig met basketballen, dat hebben we nagelaten. Daarnaast was Benfica simpelweg veel verder dan wij.”

Ondanks de zware nederlaag kijkt Braal met een positieve blik vooruit. “Het team werkt ontzettend hard. Het is een jong team, met nieuwe jongens, wat resulteert in ups en downs. De energie die in deze groep zit, is heerlijk om mee te werken. Het doel is om langzamerhand ons systeem te perfectioneren.”

Het team gaat zich bij de returnwedstrijd vooral focussen op het neerzetten van een goede prestatie. “Als dat genoeg is om die dertig punten goed te maken, dan is dat mooi”, eindigt Braal.

Aanstaande vrijdag speelt Donar de returnwedstrijd om 20.00 uur in MartiniPlaza.