Categorieën: Nieuws

Demonstratie in binnenstad voor beter klimaat

Ook in Groningen werd vrijdag gedemonstreerd voor een beter klimaat. Enkele tientallen mensen trokken door de binnenstad.

Iedere vrijdag worden milieuacties gevoerd op en rond de Grote Markt. De demonstranten willen dat het klimaat snel verbeterd wordt en vrezen voor de toekomst als er niks gebeurt.

De grote demonstratie vond plaats in Den Haag. Daarmee werd een week van klimaatacties afgesloten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De geïndoctrineerde optocht kinderen kunnen alvast beginnen bij hun zelf door geen kleding meer te kopen van de mega ketens, schoenen van mega merken en geen spullen meer te kopen waar electronica in zit.

  • De verandering van het klimaat is een proces van miljoenen jaren, en de invloed van de mens hierop is nog minder dan marginaal te noemen. Waar de mens wel verantwoordelijk voor is, dat is de vervuiling van de aarde, en daar zouden we ons op moeten richten. Politiek en ideologisch beschouwd zien in de klimaatbeweging het 100 procent DNA van het Neo Marxisme dat inmiddels haar eigen monster heeft geschapen in de persoon van Greta Thunberg. De nieuwe messias van de klimaatbeweging wellicht.

  • @Wassermann Wat een kul. Als nono gewoon een beetje zitten ontkennen waar alle wetenschappers het inmiddels over eens zijn. Ja, het klimaat is altijd aan verandering onderhevig. Nee, het is nog nooit, in de geschiedenis van onze planeet, zo absurd snel gegaan als nu. En ja, dat komt door alle rotzooi die wij mensen lozen in de atmosfeer. Ga ergens anders onzin verkopen en mensen misleiden, of kom anders tenminste met feiten ipv kletspraat. Maar feiten, die hebben de klimaatontkenners niet, het zijn altijd loze praatjes van mensen die tegen zijn - gewoon omdat het kan. In veel gevallen hebben ze overigens een dusdanige leeftijd dat het hen toch niet meer aan gaat, en zijn ze gewoon heel erg behoudend....

  • Dag Appie, De studie van het klimaat is nog geen honderd jaar oud, dus argumenten dat de verandering van het klimaat nog nooit zo absurd snel is gegaan is natuurlijk onzin. En al die rotzooi die de mens in de atmosfeer loost, die heeft volgens vele wetenschappers geen enkele invloed op de klimaatverandering. In het verleden heeft religie met dood en verderf gedreigd tegen wetenschappers die de moed hadden zich daarvan te onderscheiden, en ook nu zien we hoe met name de zelfverlossinsgsreligie zoals het marxisme al heel lang wordt geduid, dezelfde strategie tegen andersdenkenden hanteert.

  • 'En al die rotzooi die de mens in de atmosfeer loost, die heeft volgens vele wetenschappers geen enkele invloed op de klimaatverandering.'

    Interessant, welke wetenschappers zijn dat dan? Ik heb namelijk nog nooit een wetenschapper zoiets horen zeggen. Voor zover mij bekend zijn eigenlijk alle wetenschappers het er inmiddels over eens dat de snelheid waarmee het klimaat nu verandert alleen maar door de mens kan komen.

  • Was het niet Al Gore die ons wijsmaakte dat in 2015 het poolijs zou zijn verdwenen. "An Inconvenient Truth".
    https://www.hetknp.org/milieufilm-al-gore-misleidend/
    Simon Rozendaal: https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/04/je-zou-er-bijna-klimaatscepticus-van-worden-169144w/

    Zo zou ik wellicht met enige inspanning honderden klimaatsceptici kunnen vinden, maar waarom zou ik mijn tijd verspillen aan klimaatgelovigen , die het rationele denkvermogen allang verloren hebben. Dit is niet persoonlijk bedoelt, maar ik wil daar duidelijk mee maken, dat het klimaatverhaal het stadium van de wetenschap heeft verlaten. We zijn terug bij Nicolaas Copernicus de tijd waarin de wetenschap ondergeschikt was aan de religie.

  • Laat die Wasserman toch in zijn eigen sop gaarkoken. Het is tijd voor klimaatactie. Niet voor bekvechten met een kleine minderheid luidruchtige ontkenners met oogkleppen. Dat is niet productief en slaat alle nuance uit een noodzakelijk debat. Het is een voortdurende herhaling van zetten. Volledig oninteressant.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

8 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

8 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

9 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

11 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

11 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

12 uur geleden