D66 stelt opnieuw Kamervragen over Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Martin Nuver / 112Groningen

Tweede Kamerlid Rutger Schonis stelt opnieuw schriftelijke Kamervragen over de Paddepoelsterbrug aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De brug is buiten werking sinds deze vorig jaar september werd aangevaren door een schip. Schonis vindt het niet kunnen dat besluitvorming over een nieuwe en tijdelijke oplossing voor de brug zo lang op zich laat wachten. Rijkswaterstaat heeft omwonenden laten weten dat het zeker tot begin 2021 duurt voordat er een tijdelijke oplossing is.

Een tijdelijke fietsbrug van negen meter hoog zou een oplossing zijn. Volgens Rijkswaterstaat kost het meer tijd om de plannen te ontwikkelen. D66-begrijpt dat niet. Raadslid Tom Rustebiel stelt: ‘Onze landelijke fractie wil weten waarom er niet sneller een tijdelijke oplossing kan zijn, zoals de minister liet doorschemeren in antwoord op eerdere kamervragen. Er ligt sinds gisteren (woensdag) een brief bij omwonenden dat een een pontje kan varen, maar of dit doorgaat en wanneer moet nog blijken.’

Schonis vraagt de minister verder welke veiligheidsafwegingen achter het wel of niet plaatsen van een tijdelijke brug zitten, en hoe de omwonenden, gemeente en provincie betrokken gaan worden bij de verdere besluitvormingsprocedure.