Te hete wokpan zorgt voor brand in restaurant Euroborg

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In een restaurant in voetbalstadion Euroborg heeft vrijdagmiddag korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De eerste melding van de brand kwam even na 16.00 uur bij de hulpdiensten binnen waarop direct twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Uit de eerste berichten bleek dat er brand woedde in het verlaagde plafond van het restaurant”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Het gebouw is daarop direct ontruimd, al het personeel staat veilig buiten.”

Brandweerlieden zijn direct na aankomst het pand binnengegaan om op zoek te gaan naar de vuurhaard. Die werd vrij snel aangetroffen. “Mogelijke oorzaak is een hete wokpan die een wand heeft aangestraald. Wij hebben de situatie op dit moment onder controle. Stichting Salvage is gealarmeerd om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.”

“Restaurant is gewoon open”
De eigenaresse van het restaurant laat in een reactie weten dat ondanks dat men geschrokken is, op dit moment alles goed gaat. “We blijven ook gewoon open voor onze gasten.”

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl