Categorieën: Nieuws

Bouw spelhal de Wijert begonnen

Vandaag is in de Wijert de bouw van de nieuwe spelhal begonnen. Wethouder Inge Jongman was aanwezig om het bouwbord te onthullen.

De nieuwe sporthal komt op de hoek van de Van Iddekingeweg en de Vondellaan, de plek waar voorheen sporthal de Wijert stond. Het nieuwe gebouw bestaat echter niet alleen uit een sporthal. Het biedt ook onderdak aan een bibliotheek van het Groninger Forum, Basisschool de Tamarisk en een kinderdagverblijf van Kids First.

Het multifunctionele gebouw is ook toegankelijk voor bewoners uit de buurt. Wethouder Inge Jongman ziet het gebeuren dat mensen van acht tot tien gebruik gaan maken van de faciliteiten in het gebouw.

Er is veel commotie geweest over de sloop van de oude sporthal. De wethouder is blij dat de discussies achter de rug zijn en er een nieuwe stap is gemaakt.

Jan Harm Baard

Bekijk reacties

  • Twee spelhallen is wat anders dan een sporthal. In een sporthal kun je wedstrijden zaalvoetbal, handbal, korfbal en basketbal spelen. In spelhallen niet.

    De gemeente Groningen is niet sportminded. Helaas. Misschien iets voor Stad en Ommeland en/of 100% Groningen. Gewoon de agenda van trimbaanpartij van Heuvelman (gemeente Vries), Pinas, Kienhuis en Suiveer in programma opnemen.

  • VSH is kennelijk de tragische afgang van de sportpartij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen vergeten.
    De Wijert krijgt een prima voorziening ipv de oude loods die door sommigen een sporthal wordt genoemd. Allerlei bovenwijkse verenigingen en clubs kunnen prima in andere accommodaties terecht. Geen enkele reden om in de Wijert een peperdure sporthal te bouwen. Behalve dan dat een paar buurtbewoners het wel gemakkelijk vinden dat zo’n voorziening om de hoek is te vinden.

  • Beste Real Jack..wie ben jij om hier een oordeel over te geven ???heb jij je weleens goed verdiept over het verschil tussen de oude sporthal en nieuwe spelhal. .wat de verschillen zijn en dergelijks..ik zou je weleens persoonlijk willen spreken en horen of je dan nog zo grote mond hebt.. zelfs de sportdocenten zijn het niet ermee eens.
    Groet brenda

  • Intussen is al gebleken dat vele sportverenigingen in de gemeente Groningen in de knel zitten. Zie ook eerdere berichten hierover op OogTV. Maar als stadsontwikkeling niet kan rekenen krijg je dit soort situaties.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

7 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

7 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

7 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

9 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

10 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

11 uur geleden