Basisscholen massaal naar musea

nieuws
Foto: toersme groningen.nl

Het Project Culturele Mobiliteit Groningen is drie jaar bezig en dit jaar voor het eerst al bij aanvang van het schooljaar geheel volgeboekt.

Iedere Groningse basisschoolleerling zou de kans moeten krijgen om kennis maken met één of meerdere musea of erfgoedinstellingen in de provincie. Scholen zijn dankzij het project verzekerd van goed busvervoer en een lesprogramma. “Dit schooljaar vervoeren we het maximale aantal van 6000 kinderen en we hebben zelfs een wachtlijst”, meldt de organisatie.

“Een bezoek aan bijvoorbeeld het Klooster Ter Apel of het Veenkoloniaal Museum versterkt het historisch bewustzijn van de kinderen. En in het Groninger Museum maken ze kennis met hedendaagse kunst. Een buitenschoolse ervaring die bijdraagt aan een brede ontwikkeling die wij alle kinderen toewensen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *