Categorieën: Sport

Amateurvoetbal gaat dit weekeinde volledig van start

De clubs uit de tweede en derde divisie en de hoofdklasse zijn al enige weken bezig. Dit weekeinde starten ook de competities van de verenigingen die actief zijn in de eerste tot en met de vijfde klasse. Ook de vrouwen trappen af.

In de eerste klasse E op zaterdag zijn drie stad-Groninger clubs actief. Oranje Nassau en PKC’83 hebben duidelijke ambities. ON wil naar de hoofdklasse en PKC wil minstens een periodetitel pakken. De derde club, VV Groningen, wil een stabiele eersteklasser blijven.

ON opent thuis tegen promovendus Pelikaan S uit Oostwold. De club van voorzitter Wim Bulten heeft ook de nodige ambities. Het openingsduel van PKC thuis tegen SVI uit Zwolle gaat niet door, vanwege het overlijden van de voorzitter van SVI. VVG opent in Harlingen tegen Zeerobben dat ook vlot een stapje hoger wil zetten. Zeerobben liet dat zien door onlangs overtuigend het toernooi van VVG te winnen.

Tweede klasse

In de eerste klasse F op zondag spelen GRC Groningen en SC Stadspark. GRC eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot en Stadspark handhaafde zich via de nacompetitie. Beide clubs zijn tevreden als ze zich handhaven in de eerste klasse. GRC ontvangt SVBO en Stadspark speelt uit tegen Roden.

In de tweede klasse J op zaterdag acteren Gorecht en The Knickerbockers. Gorecht degradeerde via de nacompetitie naar de tweede klasse en de club uit Haren wil direct weer omhoog. De studenten hopen hoger te eindigen dan de tiende plek afgelopen seizoen. TKB begint thuis tegen De Griffioen uit Oosterwolde en Gorecht speelt uit tegen FC Meppel.

In de tweede klasse L op zondag spelen vier Groninger clubs. Promovendus Gruno speelt thuis zondag meteen een stadsderby tegen FC Lewenborg. De twee ander clubs zijn GVAV Rapiditas en Helpman. GVAV speelt thuis tegen Annen en Helpman in Coevorden tegen Germanicus.

Derby’s

De derde klasse B op zaterdag is een echte Groninger klasse met veel kandidaten voor promotie. Groen Geel en Be Quick 1887 draaiden vorig seizoen al mee om promotie en de nieuwkomers Velocitas en Helpman zijn sterke concurrenten. Naast deze vier verenigingen zijn ook vier andere clubs uit de gemeente Groningen actief: SC Stadspark, Glimmen, Omlandia uit Ten Boer en HFC’15 uit Hoogkerk. De eerste gemeentelijke derby’s zijn HFC’15 – Glimmen en Omlandia – Helpman.

Hoofdklasse vrouwen

Twee Groninger vrouwenteams komen dit seizoen uit in de hoofdklasse A. Dat is het derde niveau in Nederland. Oranje Nassau speelt zaterdag in Leiderdorp tegen RCL en The Knickerbockers is te gast bij Heerenveense Boys.

Andor Heij

Recente berichten

Politie zoekt naar getuigen van overlastgevende motor- en scooterrijders

De politie is op zoek naar wijkbewoners die meer weten over verschillende bestuurders van crossmotoren…

45 minuten geleden

GroenLinks wil zonnepanelen voor grotere groep mensen toegankelijk maken: “Makkelijker met goede regels”

De fractie van GroenLinks komt met een voorstel om zonnepanelen voor een grotere groep mensen…

2 uur geleden

Seizoenkaarten FC Groningen uitverkocht; club heeft er 15.015 verkocht

FC Groningen heeft 15.015 seizoenkaarten verkocht voor het komende seizoen. Daarmee zijn de seizoenkaarten op.…

2 uur geleden

Gemeente versoepelt regels voor EK-schermen op terrassen en in wijken

De gemeente Groningen heeft besloten om versoepelingen door te voeren waardoor grotere schermen en groepsbijeenkomsten…

2 uur geleden

Groningen Bereikbaar over verkeersgedrag: ‘’Niet iedere ochtend is een succes’’

In- en rond de stad wordt volop gewerkt aan de weg. Het mocht je niet…

3 uur geleden

‘FC Groningen heeft contract klaarliggen voor Ijslandse spits’

Brynjólfur Andersen Willumsson tekent zeer binnenkort een contract bij FC Groningen, denkt Voetbal International. (meer…)

3 uur geleden