Aankopen van ‘Vrienden voor het Leven’ vanaf vrijdag in Groninger Museum

nieuws

Het Groninger Museum opent vrijdag de expositie ‘Vrienden voor het Leven’. In deze expositie worden kunstwerken getoond die aangekocht zijn door middel van de vriendenvereniging.

De aankopen zijn de afgelopen jaren mogelijk gemaakt door de Vereniging van Vrienden van het Groninger Museum (VVGM). Deze vereniging is sinds 1978 actief en zorgt er voor dat er elk jaar genoeg budget is om een aankoop te doen. Deze aankopen moeten iets te maken hebben met Groningen.

Zo zijn er kunstwerken van Groninger kunstenaars te zien, maar ook kunst over Groningen. De tentoonstelling is tot 5 januari 2020 te bezoeken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Upcoming Friday we present to you a new exhibition called “Vrienden voor het leven” (“Friends for Life”). The exhibition consists of purchases made possible by Friends of the Museum, people who are committed to art and art history and specifically to the future of the Groninger Museum. The exhibition covers a wide range of objects, from ancient art to design, to modern and contemporary art to crafts. The exhibition is a tribute to all Friends who have supported the museum over the years. • “Vrienden voor het leven”, opens Friday, September 13th. • 📷 ‘Cinderella’, Inez van Lamsweerde, 1995 @inezandvinoodh #inezvanlamsweerde #vriendenvoorhetleven #groningermuseum #exhibition #museum #groningen #photography #art #painting #new #exciting

Een bericht gedeeld door Groninger Museum (@groningermuseum) op

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *