Zaterdag toch nog intrillen damwanden

nieuws
Foto Harro Meijer

In tegenstelling tot eerdere berichten deze vrijdag, gaat het intrillen van damwanden ook zaterdag nog door.

De bouwers melden zojuist: ‘Zaterdag 17 augustus moeten op drie locaties bij de zuidelijke ringweg nog een paar damwandplanken worden ingetrild. Dat is bij de Hereweg, bij het gebouw van DUO/Belastingdienst en bij appartementencomplex De Frontier (Verlengde Meeuwerderweg). De werkzaamheden duren tot ongeveer 16.00 uur.

De afgelopen weken is Combinatie Herepoort hard bezig geweest met het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Deze planken vormen de noordwand van de bouwkuip. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is een deel van de zuidelijke ringweg gestremd. We hebben deze zaterdag nog nodig om de laatste planken van de noordwand in de grond te trillen. Volgende week kunnen we dan gebruiken om de zuidbaan van de zuidelijke ringweg weer helemaal klaar te maken voor verkeer. Op maandagochtend 26 augustus om 06.00 uur gaat deze baan weer open.

Overigens is het intrillen van de damwandplanken bij de ringweg ook na dit weekend nog niet gedaan. Tot het eind van dit jaar gaan we verder met de zuidwand en het laatste stukje van de noordwand (ter hoogte van de H.L. Wichersstraat). Het intrillen gebeurt dan met minder heistellingen. Het werk voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties. Hiervoor hoeft de ringweg niet afgesloten te worden. Een precieze planning van deze werkzaamheden wordt maandag bekend gemaakt’.

Deel dit artikel:

 1. De mogelijkheid van wijzigingen in de planning zijn ruim van tevoren aangekondigd. Het kan een keer tegen zitten want bodem, materieel, weersomstandigheden zijn niet altijd goed te voorspellen.
  De ringweg gaat op de aangekondigde datum weer open.

 2. Het is gewoon een puinhoop, slechte voorlichting en zware overtreding van de geluidshinder wet, Duo gebouw over de 90 decibel officieel gemeten, afgelopen Vrijdag op diverse plekken over de 100 decibel in de Oosterpoort.
  Veel scheur en andere schade in de Oosterpoort en de Waterloobuurt ( andere buurten weet ik niet ).

  Persberichten de deur uitsturen en interviews afgeven die vervolgens één uur naar publicatie weer intrekken is lachwekkend en super amateuristisch.

  Tegenslagen calculeer je in als je weet waarin je boort en trilt, en dat weet je door bodemonderzoek! Stenen, keien en oud beton komen niet uit de lucht vallen.

 3. Aldus Doe de alwetende scherprechter. Doe moet de leiding krijgen want dan komt alles goed. Doe de onfeilbare zal de incompetenten wel in het gareel krijgen.

 4. @Marc, dat komt dat ik met feiten werk en niet met hersenspinsels zoals jij, overigens zou jij een prima stel vormen met Merel kun je samen gaan optreden als het ‘duo halfwatt’. Al zal het mij niets verbazen dat Merel je alter ego is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *