Project Jong en Oud Wonen zoekt ook ouderen uit Haren

nieuws

Jong en oud samen in één huis. Als het aan Lieke’t Hart van Healthy Ageing Network ligt kun je straks bij een oudere in huis wonen in plaats van een studentenhuis. Maar dan moeten er eerst voldoende ouderen zijn die hier aan mee willen doen. In het radioprogramma Haren Doet hebben we gevraagd wat ze precies zoeken. En ook vertelde Lieke over een Escape Room op Noorderzon.

Als je denkt aan een student, dan zijn de eerste dingen die in je opkomen feesten en studeren. Maar volgens Lieke is dat niet zo. Naar aanleiding van een project in Deventer waar jong en oud samen wonen  bleek dat er ook studenten zijn die niet feesten en veel alcohol drinken, maar het leuk vinden om iets voor een ander te betekenen. Het project Jong en Oud Wonen biedt voor deze studenten een mooie uitdaging: bij een oudere in huis komen wonen, Maar dan moeten er wel genoeg ouderen zijn.

Ze zijn op zoek naar ouderen van ongeveer 65+ die wonen in Groningen of in straal van 10 kilometer in de buurt en behoefte hebben aan gezelschap. Het mooiste zou een vrijstaand huis zijn waar een kamer over is, maar ook een appartement of rijtjeshuis kan ook. Mensen kunnen zich aanmelden via secretariaat@hannn.eu.

Luister hier het volledige interview met Lieke ‘T Hart

Met het project Jong en Oud Wonent wordt er bijgedragen aan vermindering van eenzaamheid onder ouderen. Maar ook tijdens Noorderzon besteden ze aandacht aan de mentale gezondheid van mensen.  Woensdag 21 augustus kan je alles te weten komen over geluk. Kom naar de Horatio Tent en ga in gesprek met experts, kraak de ‘code voor geluk’ in de Escape Room en vind je weg naar buiten. Er is zowel een programma voor kinderen als volwassenen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *