Categorieën: Nieuws

Opgeruimd staat niet netjes

Iemand heeft zo te zien opgeruimd. Netjes is het niet.

Ina Ten Napel publiceert bovenstaande en andere foto’s van de puinhoop bij de container aan de Adriaan Pauwstraat. ‘Echt niet normaal dit. En dat terwijl de container het gewoon doet’.

Uit de reacties op de post in Oproepjes voor Groningers blijkt dat zoiets vaker en ook op andere locaties gebeurt. Sylvia Bakker reageert: ‘Zou fijn zijn als ze weer eens per maand het grofvuil op gingen halen’. Sara Mik schrijft: ‘De stad zou een voorbeeld moeten nemen aan de dorpen’.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • 100% Groningen heeft steeds gepleit voor meer containers, vaker legen en een paar keer per jaar gratis ophalen van grofvuil. Maar kreeg geen gehoor bij partijen die kwamen met schijnoplossingen, zoals diftar, bakfietsen en camera's. De gevolgen zijn zichtbaar op veel plekken in de stad!

  • Dit is niet een kwestie van grofvuil ophalen, want veel hiervan had gewoon in de container gekund. Wat een aso. Zit vast een naam ergens op papier ertussen...

  • nee hoor elke weekend is het raak hier in de gemeente laat het ook een week of twee weken in dan kan er nog wat meer bij maar ja wat doen je er aan niets wandt als je er wat van zegt zeggen waar bemoei je mee of je kunt een klap tegen hoofd krijgen nee in de stadwachten of die ander groep je heb ze maar een of twee keer gezien op een zondag daar naar niet weer maar ja de gemeente wil er geen camera neer hangen nauw dan blijft dit gewoon in ja je wilt er wat aan doen maar het help gewoon niets maar de gemeente groningen heeft ook aandeel hier in maar ja daar goed je niets van ra tocht

  • Een vaste container voor grofvuil zou fijn zijn, net als er voor papier, textiel en glas openbare containers zijn.

    Daarnaast zou plasticscheiding ook een puik plan zijn, enerzijds voor de bewustwording omtrent verpakkingsmateriaal (net als karton en glas) en anderzijds omdat afvalverbranding de co2-uitstoot vergroot en plastic scheiden op de langere termijn vruchtbaarder is; recycling. In de gemeente Oldambt bestaat dit plasticsysteem nu een tijd en het verhoogt de betrokkenheid van de mensen bij grote zaken als het milieu; t wordt vatbaarder:)

  • Volgens de gemeente is er geen afval probleem, terwijl iedereen ziet dat het vaak een puinhoop is bij de verschillende afval containers.

  • Precies Jan Weeber! Dit is het gevolg van de bezuinigingen op- en inperkingen van het afvalophaalbeleid in de stad!

    Niks tokkies!

    We betalen ons scheel aan afvalstoffenheffing terwijl als ik grofvuil heb, dan moet ik maar naar de stadswerkplaats fietsen, terug bakfietsend naar huis, inladen, bakfietsend naar de stort, terug bakfietsend naar de stadswerkplaats om mijn eigen stalen ros weer op te halen...?!

    Ga toch weg zeg... Welke gek bedenkt zoiets en wie is er zo gek om zó je afval te moeten storten? Ik niet in elk geval!! Dit is uiteindelijk het resultaat; 'illegale dumpingen op straat'...!

    Veel plezier met het opruimen Gemeente Groningen!!

    Gr danny grunn

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

4 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

6 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

9 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

11 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

11 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

12 uur geleden