AFGELOPEN: FC Groningen – Heracles (1-2)

Kan FC Groningen vanavond de eerste thuiszege binnen harken? Dat zal het moeten doen tegen Heracles Almelo. Volg dit liveblog vanaf kwart voor 8 voor alle updates rondom FC Groningen – Heracles Almelo!

AFGELOPEN.

90+1’ Nog vijf minuten voor FC Groningen..

88’ Goede voorzet van Gudmundsson, Postema kopt over.

85’ Oef.. Een vrije trap van Hrustic mist maar nét doel. Nog eventjes voor FC Groningen..

82’ Wissel Heracles: Van der Water verlaat het veld voor Szöke.

74’ Een mooie wissel: Romano Postema, 17 jaar oud, maakt zijn debuut in de hoofdmacht. De spits vervangt Absalem.

66’ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis verlaat het veld voor Gabriel Gudmundsson.

62’ DOELPUNT HERACLES.. En wat voor eentje. Lennart Czyborra schiet van afstand erg mooi binnen: 1-2.

57’ Mike te Wierik voorkomt met een goede tackle een kans voor Mauro Junior.

55’ Gele prent voor Alexander Merkel.

53’ Er is nu al meer gebeurd in de tweede helft, dan in het hele eerste bedrijf. Een gekruld schot van El Hankouri vliegt naast.

51’ Itakura wordt met geel bestraft voor een harde overtreding op Joey Konings.

47’ DJANGO WARMERDAM! De man die mag uit kijken naar een andere club snoept de bal af van Knoester en knalt de bal achter Blaswich: 1-1.

46’ De tweede helft is weer begonnen. Charlison Benschop komt in het veld voor Sam Schreck.

Het is rust. Het publiek fluit voor de eerste helft.

15+1’ Gele kaart voor Absalem en één minuut extra tijd. Benschop gaat komen in de tweede helft.

43’ Weinig updates tot dusver. Er is helaas ook heel weinig te zeggen over deze eerste helft..

29’ DOELPUNT HERACLES.. Net nadat El Hankouri gevaar stichtte namens de thuisploeg, scoort Van der Water uit een aanval voor Heracles. 0-1.

23’ Het is tot nu toe een vrij gezapige eerste helft. Beide ploegen weten te weinig te creëren.

7’ Een aanval van FC Groningen eindigt in de voeten van Ajdin Hrustic: hij schiet naast.

5’ Heracles zet wat druk.

2’ Mike te Wierik is terug. Matusiwa verspeelt de bal aan Mauro Junior. Aanvoerder Te Wierik voorkomt met een goede tackle de 0-1.

1’ De wedstrijd is begonnen!

FC Groningen heeft na drie wedstrijden vier punten. Een overwinning in Emmen, een knap punt tegen AZ en een knotsgek verlies in eigen huis tegen FC Twente. De Groningers spelen sterk en lijken verder dan vorig seizoen. Dat kan vooralsnog niet gezegd worden van Heracles. De Heraclieden zijn, na vier gespeelde wedstrijden, met twee punten terug te vinden op plaats 15. Vorig weekeinde speelde Heracles met 1-1 gelijk, thuis tegen Vitesse. De Trots van het Noorden had een weekje rust omdat tegenstander PSV meer rust kreeg, in verband met hun Europese duel.

Historie (27 keer): twintig keer won FC Groningen, drie keer eindigde het duel gelijk en vier keer gingen de punten mee naar Almelo.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Warmerdam; Hrustic, Schreck, El Hankouri; Sierhuis

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Propper, Knoester, Czyborra; Merkel, Konings, Mauro Junior; Kiomourtzoglou, Dessers, Van der Water

Scheidsrechter: Allard Lindhout