AFGELOPEN: FC Groningen – FC Twente (1-3)

Na de overwinning op FC Emmen wil FC Groningen de goede seizoensopening een vervolg geven. De ploeg zal in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 graag willen laten zien wat het kan, tegen promovendus FC Twente. Weet de Trots van het Noorden te winnen? Volg het hier vanaf 18:30.

AFGELOPEN.

90+6′ DOELPUNT FC TWENTE..  Over en uit. Vuckic scoort na een counter van de Tukkers.

90+5′ FC Groningen zit er nu bovenop. Nog heel even…

90+1′ Het publiek is voor het eerst tevreden met de wedstrijdleiding: zeven minuten extra tijd.

89′ Sergio Padt geeft een signaal af: de keeper gaat zelf met de bal op pad. de daar op volgende peer naar voren belandt nergens.

84′ DOELPUNT FC GRONINGEN: Ritsu Doan schiet van twintig meter afstand bekeken raak: 1-2. Kan het dan toch nog?

82′ Bax pakt zijn boekje en pennetje er weer bij: Matusiwa op de bon.

80′ Dubbele wissel FC Groningen: Ajdin Hrustic verlaat het veld voor Mo El Hankouri en Gabriel Gudmundsson gaat naar de kant voor Django Warmerdam.

76′ Wissel FC Twente: Nakamura verlaat het veld voor Zekhnini.

70′ DOELPUNT VOOR FC TWENTE.. Aitor benut de strafschop nu wel. 0-2 voor de Tukkers, wedstrijd lijkt afgelopen voor FC Groningen.

69′ PENALTY FC TWENTE.

68′ Geloof het of niet.. Bax gaat weer naar de kant voor een mogelijke strafschop voor FC Twente. ‘Niets aan de hand”; klinkt het op de perstribune. Matusiwa zou een overtreding gemaakt hebben in het strafschopgebied.

64′ Geel voor Espinosa die kinderlijk gaat liggen na een duwtje van Benschop.

61′ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis, die een ongelukkige wedstrijd speelde, wordt vervangen door Charlison Benschop.

54′ DAAR IS HET DOELPUNT VOOR FC TWENTE.. Keito Nakamura, begeerd door FC Groningen deze zomer, schiet een vrije trap achter Sergio Padt die staand toe kijkt: 0-1.

52′ Sergio Padt is logischerwijs al begonnen met tijd rekken. Publiek mort.

49′ Daar was FC Twente al bijna.. Espinosa schiet op de paal.

47′ Meteen een gele kaart voor Amir Absalem.

46′ De tweede helft is begonnen. Bij de Twentenaren is Paul Verhaegh vervangen door Pleguezuelo.

– HET IS RUST. Na een meer dan enerverende eerste helft rusten beide ploegen met een 0-0 stand. FC Groningen moet zometeen verder met negen man na rode kaarten voor Lundqvist en Te Wierik. –

45+3′ Wat een eerste helft tot dusver.. Een boze supporter rent het veld op. Tom van de Looi, Benschop en Van Hintum lopen warm.

45+1′ ROOD VOOR MIKE TE WIERIK.. Weer gaat Bax naar het scherm, FC Groningen met negen (!) man. Mike te Wierik gaat een duel met gestrekt been in. De Trots van het Noorden moet nu zonder haar aanvoerder.

45+1′ Maar liefst zeven minuten extra tijd in het eerste bedrijf.

44′ Iedereen in het stadion is verbaasd over de beslissing van arbiter Christiaan Bax. Na overleg met de VAR loopt Lundqvist naar de kleedkamer. Tien tegen elf, 0 tegen 0.

41′ ROOD VOOR LUNDQVIST.. De Zweed tikt zachtjes de hiel aan van de rappere Espinosa. Zwaar bestraft, FC Groningen met tien man.

38′ Padt met een belangrijke redding. Vuckic breekt door namens de Tukkers en legt af op Aitor. Sergio Padt komt sterk uit, maakt zich groot en zorgt voor teleurstelling bij de Spanjaard.

27′ SIERHUIS MIST ‘M.. Drommel kan de inzet makkelijk keren. 0-0.

26′ PENALTY FC GRONINGEN! Na ingrijpen van de VAR geeft Bax een strafschop aan FC Groningen na een overtreding op Gudmundsson.

23′ En terwijl ik dat schrijf schiet Doan van afstand bijna binnen.. Drommel moet strekken.

23′ De eerdere dominantie van FC Groningen vlakt wat af.

17′ Wat een heerlijk eerste kwartier. FC Groningen voetbalt frivool, maar komt goed weg met de penaltysituatie. Amir Absalem een van de uitblinkers aan Groninger kant.

16′ OP DE LAT! Aitor schiet de bal tegen de onderkant van de lat en ziet de bal weer terug het veld in springen.

14′ Penalty voor FC Twente.. Itakura vloert Aitor.

11′ Oh Sierhuis toch.. Ramon Pascal Lundqvist speelt Kaj Sierhuis prachtig aan. De spits schiet vanuit een zeer kansrijke positie over.

9′ Absalem kapt een tegenstander uit in het strafschopgebied van FC Twente en speelt Sierhuis aan: zijn schot wordt gekraakt.

8′ Nu een echte kans voor FC Groningen. Een aanval via Doan en Zeefuik eindigt bij Ramon Pascal Lundqvist die hard uithaalt: Drommel kan redden.

6′ Het eerste schot is gelost door Ramon Pascal Lundqvist. Van een meter of dertig schiet de middenvelder hoog over.

2′ Buiten het stadion wordt vuurwerk afgestoken, op het veld duidelijk te horen.

1′ Er is afgetrapt in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De eerste thuiswedstrijd van 2019/2020 is begonnen! De Stadionspeaker wenst de supporters een ”fijne, vuurwerkloze” wedstrijd toe.

FC Groningen begon vorige week het seizoen sterk. Door een prachtig doelpunt van Ajdin Hrustic won de ploeg van Danny Buijs met 0-1 van FC Emmen. FC Groningen moet het stellen zonder de geblesseerde Gabriel Gudmundsson en Samir Memisevic. Bij FC Groningen blijft vak F leeg op straffe van de KNVB wegens het afsteken van vuurwerk in dat vak afgelopen seizoen. Ondanks een strafzaak tussen de SV en FC Groningen, zal de straf worden uitgevoerd.

FC Twente heeft het afgelopen jaar een niveautje lager gebivakeerd. Nadat de ploeg 18e eindigde in het seizoen 2017/2018, werd het afgelopen jaar kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Oud FC Groninger-spelers Gonzalo Garcia Garcia is de hoofdtrainer van FC Twente sinds dit seizoen, hij zag zijn ploeg vorige week met 1-1 gelijk spelen tegen PSV Eindhoven.

Historie (42 keer): zestien keer won FC Groningen, twaalf keer was er sprake van een puntendeling en vijftien keer gingen de punten mee in de bus van de Tukkers.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Hrustic, Matusiwa, Lundqvist, Gudmundsson; Doan, Sierhuis

Opstelling FC Twente: Drommel; Verhaegh, Schenk, Bijen, Matos; Selahi, Espinosa, Vuckic; Aitor, Roemeratoe, Nakamura

Scheidsrechter: Christiaan Bax