Categorieën: Nieuws

Jonge Democraten: gemeente moet coffeeshophouders helpen

Laat coffeeshophouders de komende zes jaar niet in de kou staan. Dat zeggen de Jonge Democraten Groningen. De D66-jongeren vrezen voor de gevolgen van de Groningse deelname aan de wietproef.

De Jonge Democraten zien wel kansen voor de proef als opstapje naar verdere legalisering, maar zien ook risico’s, met name voor de coffeeshophouders zelf. Volgens de Jonge Democraten zal de toestand van de coffeeshophouders eerder verslechteren dan verbeteren. Ze moeten hun huidige drugsaanvoer overhoop gooien, zonder de zekerheid dat de nieuwe aanvoer na de proefperiode zal mogen blijven bestaan.

Een ander risico is het mogelijke prijsverschil tussen de staatswiet en het huidige assortiment. Als de staatswiet veel duurder is, zal de illegale verkoop toenemen. Dat is ook mede de reden dat veel gemeenten niet willen meedoen aan de proef. De Jonge Democraten hopen dat de gemeente de coffeeshophouders voldoende ondersteunt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Je moet natuurlijk geen wiet door ambtenaren laten verbouwen. Laat de coffeeshophouders zelf hun productie regelen onder voorwaarden van het experiment. Dus op bekende en controleerbare locaties. Niet op zoldertjes en in loodsen maar gewoon in de open lucht en/of in kassen. Hennep groeit prima in de open lucht getuige de vele hennepvelden in de provincie (voor vezelproductie).

  • Koffieshophouders helpen?? Hoe gek kun je het bedenken.
    Drugs zijn levensbedreigend en gevaarlijk verslavend. Ook al snuift, spuit, injecteert en neemt die z.g. "jeugd" dagelijks of wekelijks in, het blijft illegaal en gezondheidsbedreigend.
    Ik zou ze wel eens willen zien, als ze 50 jaar zijn. Een groot deel doof, dement, kanker of andere afwijkingen.
    En de criminelen verdienen miljarden.
    En dan die koffieshophouders, die daaraan meewerken belonen? Van de zotte!

  • 100% eens met Bob! Coffeeshophouders, gebruikers, kwekers en criminelen hebben elkaar nodig en maken dat de samenleving opdraait voor alle schade van hun handelen. En door die schade betalen we allemaal meer zorgverzekeringskosten, hogere verzekeringskosten (zoals w.a. en inbraak en diefstal) en meer veiligheid, milieu en politiekosten. Weg met dat rapalje. Keihard en genadeloos aanpakken in plaats van dat slappe gedoe. Opjagen en wegwerken.

  • Juist door het uit de criminele sfeer te halen los je een hoop problemen op, want dan loont het niet meer en houden de criminelen vanzelf op met wiet.

  • Zeg Bob. Drugs en met name softdrugs is al zolang onder ons, dat je al navraag kan doen bij de mensen van 50 jaar en ouder. Een verbod waar deze conservatievelingen voor pleiten, zal de onderwereld steeds verder doen oplaaien.

    En een jointje doet wonderen als pijnbestrijder!

  • @Fred, niet de gebruikers en verkopers van softdrugs zijn de oorzaak van de problemen die jij noemt, maar de overheid, door het te verbieden. En de PVV-aanpak die jij voorstelt werkt niet, dat werkt zelfs averechts.

  • Als de overheid buiten wiet gaat kweken zal de illegale handel floreren, niemand die dat hooi wil roken. Kassen met lampen heb je nodig en 10 / 15 verschillende soorten. Alleen Nederlandse Hash is een probleem, dat is gewoon heel anders dan uit bijvoorbeeld Marokko. Als dat er niets is kopen de mensen de hash wel via de verborgen handel.

Recente berichten

Motorrijder botst achterop personenauto Van Iddekingeweg

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Iddekingeweg. Dat meldt…

6 minuten geleden

Waarom moest de meikermis vrijdag eerder dicht? “Dit is weer een voorbeeld van ondernemertje pesten”

De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen wil van het College weten waarom de meikermis…

24 minuten geleden

Songfestivalfeest in Forum trekt volle zaal: “Jammer dat Joost werd gediskwalificeerd”

In Forum Groningen vond zaterdagavond een Eurovison viewing party plaats. De avond trok 250 bezoekers…

1 uur geleden

FC gehuldigd in Euroborg, Jorg Schreuders wint Speler van het Jaar-award (foto’s)

In de Euroborg vond zondagmiddag het promotiefeest van FC Groningen plaats. De huldiging trok duizenden…

3 uur geleden

“Betaalbare zwemlessen belangrijk voor zwemvaardigheid en mee kunnen doen in de maatschappij”

Zwemlessen moeten betaalbaar zijn om de zwemvaardigheid op peil te houden maar ook om mee…

3 uur geleden

Valente met FC Groningen in gesprek over contractverlenging: “De FC is een prachtige club”

Luciano Valente en FC Groningen zijn met elkaar in gesprek over een contractverlenging. Dat heeft…

4 uur geleden