Categorieën: Nieuws

Intrillen damwanden gaat mogelijk ook volgende week door in de avond

Naast aanstaande zaterdag zal er waarschijnlijk volgende week ook op werkdagen langer doorgewerkt worden aan het intrillen van de damwanden rond de Zuidelijke Ringweg. Aannemerscombinatie Herepoort heeft ontheffing aangevraagd om van maandag tot en met vrijdag ’s avonds door te werken.

Volgens een woordvoerder van de aannemerscobinatie loopt de productie nog steeds achter: “In totaal moeten er nog 186 damwandplanken worden ingetrild, vorige week waren dat er bijvoorbeeld 142. Dat betekent dat we de mogelijkheid om volgende week langer door te werken open houden.Volgende week vrijdag willen we daarmee klaar zijn. ‘

Daarnaast is de afgelopen week iets meer overlast gemeld bij Herepoort door omwonenden. Volgens de aannemer komt dat omdat er, voornamelijk rond ‘De Frontier’ een harde grondsoort zit, waardoor de damwanden op een andere frequentie moeten worden ingetrild. Dit zorgt voor meer overlast. Volgens Herepoort worden er de komende dagen extra geluidsmaatregelen genomen, waaronder extra geluidsdoeken.

Op maandag 26 augustus moet de zuidbaan van de ringweg weer open zijn. Het werk aan de damwanden moet volgende week klaar zijn. De week erop wordt er gewerkt aan het herstellen van het wegdek en het gereedmaken voor de openstelling.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Hoe is het eigenlijk mogelijk dat die planningen nooit worden gehaald? Hoort dat in het rijtje van 'budget altijd overschreden' ? En zijn al die grondonderzoeken met nachtelijke explosies dan niet genoeg geweest om te weten dat er lokaal hardere grondlagen zijn ? Iets wat men ook van de vorige werkzaamheden bij het Julianaplein had kunnen weten.
    Keer op keer faalt men en niemand die de aannemer een halt toeroept. Ondertussen zijn de bewoners weer de klos.

  • Weinig aan te doen helaas. Dat heb je met die rare grond hier. Vooral vandaag was het getril goed te merken.

    Heb begrepen dat er op meerdere plekken een keiharde leemlaag ligt. Maar een tiental meter verderop trillen ze de platen met speels gemak de grond in lijkt het wel.

    We moeten er maar het beste van hopen.

    En Henk... Hol eem op met dat gesoes.

  • Mijn gedachten zijn bij de omwonenden. Gisteren was het écht erg. De hele stad kon meegenieten. Je zult er maar naast wonen.

  • En ik maar denken dat het een aardbeving was.
    Maar voor de bewoners en de aannemer natuurlijk een rottige bijkomstigheid deze harde laag die op sommige plekken aanwezig is.

  • Op de informatieavonden en via mooie folders zijn de bewoners van te voren gerustgesteld, maar dat was dus weer onterecht. Het is toch van de zotte dat alles in deze Stad draait om de auto's. De zuidelijke ringweg moet en zal op tijd weer opengaan en de geplande damwanden zullen voor die tijd de grond in moeten.

    Ontiegelijk lawaai van 7:00 tot 19:00 is nog wel te overzien. Maar zadel de omwonenden niet op met hetzelfde gedonder in de avond en het weekend.

Recente berichten

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein ‘niet ideaal’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

2 minuten geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

8 minuten geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

4 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

11 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

11 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

12 uur geleden