Intrillen damwanden gaat mogelijk ook volgende week door in de avond

Naast aanstaande zaterdag zal er waarschijnlijk volgende week ook op werkdagen langer doorgewerkt worden aan het intrillen van de damwanden rond de Zuidelijke Ringweg. Aannemerscombinatie Herepoort heeft ontheffing aangevraagd om van maandag tot en met vrijdag ’s avonds door te werken.

Volgens een woordvoerder van de aannemerscobinatie loopt de productie nog steeds achter: “In totaal moeten er nog 186 damwandplanken worden ingetrild, vorige week waren dat er bijvoorbeeld 142. Dat betekent dat we de mogelijkheid om volgende week langer door te werken open houden.Volgende week vrijdag willen we daarmee klaar zijn. ‘

Daarnaast is de afgelopen week iets meer overlast gemeld bij Herepoort door omwonenden. Volgens de aannemer komt dat omdat er, voornamelijk rond ‘De Frontier’ een harde grondsoort zit, waardoor de damwanden op een andere frequentie moeten worden ingetrild. Dit zorgt voor meer overlast. Volgens Herepoort worden er de komende dagen extra geluidsmaatregelen genomen, waaronder extra geluidsdoeken.

Op maandag 26 augustus moet de zuidbaan van de ringweg weer open zijn. Het werk aan de damwanden moet volgende week klaar zijn. De week erop wordt er gewerkt aan het herstellen van het wegdek en het gereedmaken voor de openstelling.

Deel dit artikel: