“Ik hoop dat mijn moeder me vanmiddag helpt met kaften”

Een spannende dag was het dinsdag voor de eerstejaars leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium. Na een lange zomervakantie werden ze voor het eerst verwacht op hun ‘grote school’.

“Eigenlijk heb ik er wel zin in”, zegt Maarten. “Maar als de zomervakantie nog wat langer had geduurd, dan had ik dat ook niet erg gevonden.” Maarten is één van de 115 WLG-leerlingen die op deze dag voor het eerst de deur van de middelbare school openen. “We zijn begonnen met een bijeenkomst in de aula waar we toe werden gesproken door de rector. Daarna kregen we van onze mentor de roosters uitgedeeld en tot slot kregen we onze boeken overhandigd.”

“Ik ben niet zo goed in het kaften”, zegt Eline. “Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik hoop dat mijn moeder me vanmiddag even helpt.” Maarten en Eline zitten beide in klas 1A en dat is de klas waar Marije van der Kooij mentor van is. “Ja, dit is een spannende dag voor zowel de leerlingen als voor mij. Maar ik heb er ontzettend veel zin in, en als ik het zo zie, dan heb ik volgens mij een hele leuke klas.”