Categorieën: Nieuws

Gemeentesecretaris Starmans vertrekt naar Sociale Verzekeringsbank

Diana Starmans vertrekt op 1 januari 2020 bij de Gemeente Groningen. De interim-gemeentesecretaris en algemeen directrice van de Gemeente Groningen treedt toe tot de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank.

Starmans is interim-gemeentesecretaris totdat het nieuwe gemeentebestuur de procedure voor definitieve invulling van de functie start. Ze trad op 1 januari van dit jaar aan in haar huidige functie.

Van 2008 tot en met 2018 vervulde Diana Starmans diverse functies bij de gemeente Amsterdam, onder andere als directeur Bestuursadvisering en Strategie en loco-gemeentesecretaris. Daarvoor werkte ze bij de gemeenten Capelle aan den IJssel en Schiedam.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Ik denk dat Mw. Starmans in elk geval meer te melden heeft dan dit soort volstrekt overbodige en humorloze reacties.

  • David Graebers boek 'Bullshit jobs: over zinloos werk, waarom het toeneemt en hoe we het kunnen bestrijden' is zeker het lezen waard. Eigenlijk zou het op de boekenlijst van maatschappijleer en kritisch leren denken kunnen staan :-)

  • Dat is er een uit de categorie Makkelijk Scoren.
    Een adequate leiding is zinvol voor een organisatie die miljoenen mensen bedient vanwege de Algemene Ouderdomswet, uitvoering Algemene Nabestaandenwet, Algemene Kinderbijslagwet, Aanvullende Inkomensvoorziening voor ouderen (AIO), Wet op het kindgebonden budget (WKB)/ Wet kinderopvangtoeslag (Wko), Inkomensondersteuning AOW, Overbruggingsregeling AOW (OBR), Regeling persoonsgebonden budget Wlz en WMO (PGB), Regeling Tegemoetkoming Asbestslachtoffers (TAS) etcetera etcetera

  • Nieuws in de vakantietijd

    Dat een gemeente een persbericht verstuurt als er een gemeenteraadslid vertrekt, daar kan ik mij iets bij voorstellen. Dat een gemeente een persbericht verstuurt als er een wethouder vertrekt, daar kan ik mij ook iets bij voorstellen. En dat een gemeente een persbericht verstuurt als er een burgemeester vertrekt, daar kan ik mij natuurlijk ook iets bij voorstellen. Maar dat een gemeente een persbericht verstuurt als er een ambtenaar vertrekt, daar kan ik mij niets bij voorstellen.

    Geen enkele ambtenaar is onvervangbaar, ook deze mevrouw niet. Een ambtenaar staat gewoon op de loonlijst van de overheid, ook deze mevrouw. En dat is maar goed ook, want van een uitkering leven is in de gemeente Groningen geen pretje.

    Als een ambtenaar tijd heeft voor het versturen van dit soort persberichten, dan heeft de gemeente Groningen wellicht te veel ambtenaren in dienst. En dat is pas echt interessant nieuws voor de Groningse belastingbetalers.

    Ik wens deze mevrouw, en iedere stadjer, veel geluk toe bij een eventuele nieuwe werkgever. Wat moet ik anders aan met dit nieuwsbericht?

Recente berichten

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

9 minuten geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

50 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

1 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

14 uur geleden