Fietser geschept door automobilist op Korreweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk maandagavond op de Korreweg is een fietser gewond geraakt. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 19.50 uur op de kruising met de Oosterhamriklaan. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Wind. “De fietser fietste op het fietspad op de Korreweg toen hij op de kruising geschept werd door een blauwe personenauto.” Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Terwijl ambulancemedewerkers zich over het slachtoffer ontfermden zorgden agenten dat het overige verkeer in goede banen werd geleid.”

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Deel dit artikel:

  1. Fietsers “nemen” altijd voorrang. Ze worden beschermt door de wet maar vergeten dat een paar honderd kilogram geen boodschap aan de wet heeft. Lig je dan in de kreukels in het ziekenhuis met de wetenschap dat je voorrang had en dat het de schuld van de ander was.

  2. Mijn ervaring is heel anders. Ik zie juist altijd automobilisten die lijken te denken: ‘Ik ben groter en heb dus voorrang, kijk jij maar uit fietsertje!’.
    En dat doen fietsers dan ook, precies om de reden die jij aangeeft. Alleen als een auto een vrachtwagen ontmoet, dan zijn de rollen opeens omgedraaid. Moraal van het verhaal: je kunt het beste met een vrachtwagen naar je werk, maar ja…. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ook niet handig met parkeren, trouwens. Dus pak ik maar weer de fiets en hoop dat de filerijders in het centrum me er na een poosje wachten uiteindelijk door willen laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *