FC Groningen niet blij met ‘laat bericht’ over mogelijke verplaatsing van duel met PSV

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen is niet blij met het late bericht van de KNVB over de mogelijke verplaatsing van het competitieduel met PSV. Deze wedstrijd wordt mogelijk verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september.

Donderdagavond, na de wedstrijd die PSV speelt tegen Haugesund uit Noorwegen, wordt bekend of de wedstrijd definitief verplaatst wordt. Dan is bekend of de Eindhovenaren doorgaan naar het hoofdtoernooi van de Europese beker.

Algemeen directeur Wouter Gudde baalt dat de supporters van FC Groningen wederom te maken krijgen met een verplaatsing van een competitiewedstrijd: “Waar wij moeite mee hebben is dat het allemaal zo laat bekend wordt gemaakt. De afspraak is dat clubs tot vier weken tot de betreffende wedstrijd dit verzoek kunnen indienen. Zodra dit aan de orde is, kan de KNVB dit in onze ogen direct communiceren. Nu is de kaartverkoop reeds gestart en moeten supporters hierdoor steeds op het laatste moment in hun agenda gaan schuiven.”

Maandag werd al bekend dat AZ – FC Groningen komend weekend in Den Haag gespeeld wordt, dit in verband met een ingestort deel van het dak van het stadion in Alkmaar. “Daaraan kan niemand wat doen, dat is overmacht. En wij hebben ook begrip voor Nederlandse clubs, die Europees voetbal spelen en ook voor FC Groningen internationale punten verdienen.”

“Wij denken dat het beter zou zijn als we direct bij de bekendmaking van het competitieprogramma kunnen zeggen: clubs die Europese play-offs spelen worden in het weekend tussen deze twee allesbeslissende Europese wedstrijden vrijgesteld van competitieverplichtingen en de Eredivisieduels die hiermee gemoeid zijn worden in dat geval gespeeld op ‘datum X’. Dit wil ik graag bij een volgende bijeenkomst met de andere clubs gaan bespreken, ” aldus Gudde.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *