Extra geluidswerende maatregel levert vertraging op

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Mogelijk kunnen de bewoners nabij de Waterloolaan/Verlengde Oosterweg deze zaterdag profiteren van een extra geluidswerende maatregel. Dat levert wel vertraging op en het moet niet te hard waaien.

Aanpak Ring Zuid schrijft:

‘De afgelopen week veroorzaakten we extra geluidsoverlast in de omgeving door moeilijke bodemomstandigheden. We hebben allerlei maatregelen getroffen om de geluidsoverlast van het intrillen van de damwandplanken zoveel mogelijk te beperken, zoals voorboren en fluideren (onder hoge druk water toevoegen bij het damwandpunt). Als laatste optie treffen we een extra maatregel, namelijk het ophangen van geluidswerende rubberen matten aan een hijskraan. Deze matten dempen het geluid.

Door deze extra maatregel wordt het geluidsniveau beperkt, maar het vertraagt het intrillen van de damwandplanken wel. Daarom is er nog niet eerder voor deze maatregel gekozen. Er moeten extra handelingen worden gedaan voordat de damwandplank kan worden ingetrild. De extra geluidsdempende maatregel wordt op z’n vroegst zaterdag 10 augustus toegepast bij één stelling, namelijk de stelling in de buurt van de Waterloolaan/Verlengde Oosterweg. Bij deze stelling zitten de omwonenden dichtbij de werkzaamheden.

De extra maatregel zorgt voor vermindering van de geluidsoverlast, maar de rubberen matten zijn wel een flinke windvanger. Bij zware windstoten kan het hijsend personeel besluiten dat het niet veilig genoeg is om de rubberen matten op te hangen. Veiligheid gaat altijd voor alles.’

Deel dit artikel:

  1. Hehe eindelijk erkend de aannemer dat er wel degelijk iets aan de geluidsoverlast te doen is. Hier is een directie die met met 4 handen op de buik van de aannemer zit ! Beste mensen ik heb dit niet voor niets geroepen.Bewoners jullie worden voor de gek gehouden.Bij de ring aannemer en dir lopen vele omgevingsmanagers die totaal geen MTS of HTS weg en waterbouw ondergrond en ervaring hebben vooral op dit gebied !

  2. Hou toch eens op te soez’n. T moet gebeuren en dat levert uiteraard overlast. Ff een paar jaar doorbijten en dan ziet t er allemaal vast super uit. Ik ben er regelmatig in de buurt en maak frequent gebruik van de zuidelijke ring. Uiteraard is het soms lastig maar gewoon nait soezn en doorpakken met die tunnel

  3. Het is geen tunnel het is een verdiepte weg die op drie plekken een deksels krijgt. Door deze wijze ontlopen ze de regelwetgeving.je krijgt straks 2 tussenliggende vakken met extra lawaai en uitlaatstoffen en een gevaarlijke weg met rijbanen van 3.10 m.Hier wordt alleen de A 7 beter van ! De bereikbaarheid van de stad gaat erop achteruit.Vanuit Drenthe A 28 gaat de verbinding sterk achteruit er staat nu al in de rapporten 8 % meer filevorming en 20 % a 30 % meer reistijd.Nu moeten 13.000 voertuigen door Helpman via alternatieve wegen die eerst via afslag ring/Hereweg gingen.

  4. Meneer muijzert ik heb niets van u gelezen toen de helperzoomtunnel netjes op zn plaats kwam ondanks uw waarschuwing dat het niet zou lukken. Het had u gesierd als u dat wel had gedaan. Maar nu gaan we weer verder met gezeur over files en overlast in.de toekomst, het zal best drukker worden met files als gevolg dat kan ook niet anders want het word steeds drukker op de weg, maar dan hebben we in ieder geval wel een mooie ringweg en een sterrebos die weer in oude glorie hersteld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *