Eerste van 1.000 extra laadpalen onthuld op P+R Hoogkerk

nieuws
Foto: Provincie Groninen

Vrijdagochtend werd op het P+R terrein in Hoogkerk de eerste van 1.000 extra openbare laadpalen in Groningen en Drenthe onthuld.

De provincies Groningen en Drenthe krijgen er de komende drie jaar 1.000 openbare laadpalen bij. Inwoners van deelnemende gemeenten kunnen, onder voorwaarden, gratis een laadpaal aanvragen voor hun elektrische auto. De openbare laadpaal komt in de straat of iets verderop te staan, altijd op loopafstand. Ook de gemeenten kunnen laadpalen aanvragen. Sinds 1 juli 2019 zijn er 135 aanvragen voor een laadpaal in behandeling, waarvan 67 uit Groningen.

Bij de feestelijke onthulling van de laadpaal op P+R Hoogkerk stonden twee deelauto’s van Mobiliteit VanOns aan de nieuwe laadpaal. Daarmee willen de samenwerkende Provincies ook het elektrisch autodelen op de kaart zetten. De stroom wordt geleverd door Holthausen Clean Energy.

Gebruikers van de laadpalen kunnen naar verwachting eind dit jaar zelf hun energieleverancier kiezen. “In lijn met het Klimaatakkoord willen we in Groningen en Drenthe zo snel mogelijk naar nul procent fossiele brandstoffen in het persoonlijk en zakelijk vervoer,” aldus gedeputeerde Gräper.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *