Draaibare lijst voor meanderend landschap

nieuws

Het natuurgebied in het Hunzedal is onlangs verrijkt met een stalen fotoframe. De lijst van 1,5 bij 1,5 meter is 180 graden draaibaar, waardoor de uitkijk op het landschap als het ware als een levend schilderij wordt.

Vandaar ook een fotowedstrijd. ‘Maak een mooie foto met of zonder het fotoframe van de uitzichten van Tusschenwater, van de diverse functies als waterwinning, waterberging en de prachtige flora en fauna in het natuurgebied en/of mensen genietend van Tusschenwater’.

In het Hunzedal, tussen het Zuidlaardermeer en het Annermoeras, ligt Tusschenwater. Een moerasgebied in ontwikkeling met een opnieuw meanderende Hunze. De slingerende beek heeft met het herinrichtingsproject niet alleen z’n oorspronkelijke loop in het gebied weer terug gekregen, maar aan beide zijdes ook moerasoevers. Dit betekent meer ruimte voor waterberging en een verrijking voor de natuur in het gebied. In dit deel van de Hunze ook drinkwater wordt gewonnen.

Deel dit artikel:

  1. Vervuiling van het landschap, en iemand werd er ook nog voor betaald.
    Gewoon kijken, wees aanwezig in het moment, en geniet. Daar is een stalen frame niet voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *