Danny Buijs: ”Ik zou met deze ploeg hartstikke tevreden zijn”

nieuws
Sander van Gessel met Danny Buijs. Foto: Sportphotoagency.com

FC Groningen speelt zaterdagavond thuis tegen Heracles Almelo. De FC zal de eerste thuisoverwinning van het seizoen willen boeken tegen de nog zegeloze Tukkers. FC Groningen-trainer Danny Buijs blikte zoals iedere week met het Groninger journaille vooruit op het weekend.

De oefenmeester beschikt, buiten de lang geblesseerde Samir Memisevic, over een fitte ploeg. Jannick Pohl en Michael Breij zullen geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Zij mogen uitkijken naar een andere club. De man die ook geen deel meer uitmaakt van de selectie heet Ritsu Doan. De Japanner is voor een bedrag van tien miljoen euro vertrokken naar PSV, een bedrag dat overigens in twee termijnen wordt betaald. Danny Buijs ziet Sam Schreck als de vervanger van Doan. Het Duitse talent verving Doan al tegen AZ, de dribbelaar kon toen niet spelen wegens hoofdpijn.

FC Groningen lijkt tevreden te zijn met de huidige selectie. Het houdt de ogen open voor buitenkansjes, maar Danny Buijs zegt zelf dat hij ”hartstikke tevreden” zou zijn op zijn huidige ploeg.

FC Groningen heeft na drie wedstrijden vier punten. Een overwinning in Emmen, een knap punt tegen AZ en een knotsgek verlies in eigen huis tegen FC Twente. De Groningers spelen sterk en lijken verder dan vorig seizoen. Dat kan vooralsnog niet gezegd worden van Heracles. De Heraclieden zijn, na vier gespeelde wedstrijden, met twee punten terug te vinden op plaats 15. Vorig weekeinde speelde Heracles met 1-1 gelijk, thuis tegen Vitesse. De Trots van het Noorden had een weekje rust omdat tegenstander PSV meer rust kreeg, in verband met hun Europese duel.

Vorig seizoen won FC Groningen in het eigen Hitachi-stadion met 3-0 van Heracles. De belangen waren toen groot. FC Groningen verkeerde in degradatiestress na een dramatische eerste seizoenshelft. De wedstrijd tegen de zwart-witten luidde het begin in van een opmars, mede door twee treffers van Thomas Bruns.

Zaterdagavond om 19:45 uur kan de Trots van het Noorden gaan jagen op de eerste thuisoverwinning in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion. Zoals gewoonlijk is de wedstrijd te volgen via het Liveblog op OOGtv.nl.

Vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Lundqvist; Hrustic, Schreck, Gudmundsson; Sierhuis

Deel dit artikel: