Dakloze man gearresteerd na overval op coffeeshop

De politie heeft afgelopen nacht een 56-jarige dakloze man aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op coffeeshop ‘De Schavuit’ aan het Schuitendiep.

De overvaller werd aangehouden dankzij een tipgever, die hem herkende van eerder gemaakte camerabeelden. Deze tipgever is vervolgens zelf op zoek gegaan naar de overvaller en vond hem in een avondwinkel aan de Westersingel. Hierop werd de 56-jarige verdachte aangehouden en ingesloten. Hij werd vandaag gehoord. De camerabeelden van de gewapende overval in de coffeeshop zijn aan de politie overgedragen.

Volgens de politie kwam de overvaller de coffeeshop binnen, waarna hij direct naar de eigenaar liep die achter de toonbank stond. Het slachtoffer werd na een worsteling meerdere keren verwond door een steekvoorwerp. De dader heeft vervolgens meerdere zaken uit de coffeeshop gestolen, waaronder een geldbedrag. De dader werd vervolgens, onder dreiging van een’hard voorwerp’ door de eigenaar de zaak uitgewerkt. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

 

Deel dit artikel: