Categorieën: Nieuws

ROOD roept op tot ‘bestorming’ hoofdkantoor DUO: “Ze kunnen ons niet allemaal stoppen.”

ROOD Groningen maakte donderdag een Facebook-evenement aan waarin het ‘oproept’ tot een ‘bestorming’ van het hoofdkantoor van het gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Het satirische evenement van de SP-jongeren is een parodie op een ‘meme’ op sociale media en internet-fora, waarin wordt opgeroepen tot om Area 51 in Nevada te bestormen.

De jongeren van de SP gebruiken deze grap om aandacht te vragen voor de grote studieschulden van studenten: “Het is asociaal dat een multinational als Shell door de staat wordt gesponsord en geen belasting betaald terwijl studenten diep de schulden in moeten. De jeugd is de toekomst!”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Wat snappen ze precies niet aan "Dienst UITVOERING Onderwijs" ? Het beleid wordt in Den Haag gemaakt. Het oude terugbetalingsregime legt overigens een veel groter beslag op het maandinkomen dan het nieuwe. Wellicht kan rood bedenken Hoe wel het onderwijs te financieren (Behalve iedereen moet het betalen behalve de student zelf). Voer bijvoorbeeld een sociale dienstplicht in tijdens de studententijd, zodat ze een directe tegenprestatie leveren voor de financiering van hun studie. Je moet dan wel de studietijd weer langer maken. Je moet er weer minimaal 6 jaar over mogen doen, zodat je de studiedruk lager kunt maken.

  • Je gaat het betalen doormiddel van daadwerkelijk belasting heffen op de multinationals. Je moet het omdraaien, hoe wil de VVD bedenken dat ze al die belastingvoordelen voor de superrijken gaan betalen?

  • Ik vind er niks grappigs aan, maar de SP heeft al eerder bewezen dat ze geen gevoel voor humor hebben. Botte beledigingen vinden ze grappig. Niet mijn soort humor en zo dachten de kiezers er ook over bij de Europese verkiezingen.

  • Uitermate merkwaardig dat allerlei zaken, die vroeger door de overheid werden gefinancierd, nu door de burger zelf betaald moeten worden. En dat terwijl de belastingen de afgelopen decennia alleen maar zijn verhoogd. Het fêteren van multinationals mag blijkbaar wat kosten. 20 Jaar neoliberaal beleid werpt zo zijn vruchten af. Elk volk krijgt de leiders die het verdient. Dat de grootste partij van ons land onophoudelijk in het nieuws is vanwege malversaties, fraude en nepotisme zegt genoeg.
    Het uitgangspunt, dat de student degene is die profiteert van zijn studie vanwege een betere baan en inkomen, is maar een deel van de waarheid. De gemeenschap profiteert net zo hard mee middels hogere belastingopbrengsten. Het is dus niet meer dan fair dat de gemeenschap ook een deel van de investering voor zijn rekening neemt.

  • Je hebt het over botte beledigingen, Marc.
    En dat zeg nota bene JIJ?

    En jouw soort humor noem je? ROFLMAO!
    Jij vindt alleen jóuw (zogenaamde) grapjes grappig. En je bent de enige.

    In het artikel staan ook de woorden 'oproept' en 'bestorming' duidelijk tussen aanhalingstekens, én vooral ook de woorden 'satirische' en 'parodie'. Maar ja, daar heb je nu eenmaal gevoel voor of je hebt het niet.

  • Marc en de hand ook maar een minuscule fractie in eigen boezem steken, blijft ook héél lastig Evert-Jan.

Recente berichten

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

47 minuten geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

2 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

2 uur geleden

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

3 uur geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

3 uur geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

3 uur geleden