Categorieën: Nieuws

PvdD gaat dode kippen Kiel-Windeweer herdenken

De Partij voor de Dieren roept mensen op om aanstaande zaterdag om 13.00 uur een blijk van medeleven achter te laten op de hoek van de Grote Markt en de Herestraat. Met een grote ‘actiekip’ wil de partij stilstaan bij de stalbrand van afgelopen zondag in Kiel-Windeweer (en andere stalbranden).

Tijdens de actie zullen leden van de Partij voor de Dieren in een cirkel staan met hun gezicht naar het publiek toe. Ankie Voerman, Statenlid voor de Partij voor de Dieren, is niet bang voor kritiek op de actie. Tegen DvhN zegt ze hierover: “Wij komen net zo hard voor mensen als voor dieren op. Of het nu gaat om gerechtigheid voor mensen, of gerechtigheid voor dieren, we doen overal aan mee.”

“Dieren in de bio-industrie hebben geen enkele waarde voor onze overheid. De brandvoorschriften zijn aanzienlijk slechter dan bij de opslag van bv. toiletpapier. Laat uw hart laat spreken over het lot van deze dieren,” zo stelt Voerman in de oproep voor de herdenking.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Dat de PvdD opkomt voor dieren lijkt me logisch wat niet logisch is dat ze tevens leugens verspreiden, en wel deze 'De brandvoorschriften zijn aanzienlijk slechter dan bij de opslag van bv. toiletpapier' , dat is een aantoonbare leugen.

    https://www.ifv.nl/kennisplein/Documents/20161005-BA-Brandweerzorg-bij-veestallen.pdf

    De politie houdt er ernstig rekening mee dat de in de as gelegde vleeskuiken stallen van familie De Groot in Kiel-Windweer in brand zijn gestoken. Dat melden RTV Noord en Dagblad van het Noorden.

    De PvdD verkoopt leugens en loopt voor op de muziek aan, een doodzonde in de politiek.

  • Het komt op mij vaak over dat de brandweer geen enkele moeite doet of enig risico neemt om de dieren te redden. t Zal wel allemaal goed verzekerd zijn. Dieren in de bio-industrie zijn bij brand reddeloos verloren. Het is gewoon praktisch onuitvoerbaar om duizenden dieren te redden en vaak is de brandweer al te laat. Men laat de boel gecontroleerd uitbranden en de dieren sterven een vreselijke verbrandingsdood. De hoge prijs van goedkoop vlees wordt betaald door de bio-industriedieren.

Recente berichten

Vrijdag en zaterdag wisselvallig, zondag vriendelijker

Vrijdagochtend zijn er wegtrekkende buien naar het zuiden, gevolgd door enkele opklaringen. In de loop…

11 uur geleden

Nieuwe sessies Open Gym van start in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer

Gratis sportlessen in de buitenlucht voor iedereen, oftewel Open Gym. Aankomende maandag 22 april starten…

11 uur geleden

Groningse aardappelboeren hebben hoge concentraties landbouwgif in lichaam, Statenfractie Partij voor de Dieren maakt zich zorgen

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Wageningen uit 2023 blijkt dat in de…

12 uur geleden

Twee slechtvalkjes op het Gasuniegebouw uit het ei gekropen

Twee van de vijf eieren zijn vandaag uitgekomen in het nest op het Gasuniegebouw. (meer…)

13 uur geleden

Ongeval Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat tussen scooterrijder en auto

In de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat vond donderdagmiddag een ongeval plaats tussen een scooterrijder…

14 uur geleden

Geluidshinder komend weekend bij werkzaamheden Vrijheidsplein

Er vinden komend weekend werkzaamheden plaats ter hoogte van het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde…

14 uur geleden