PvdA eist oplossing voor ijsbaan op Grote Markt

nieuws
Foto: Andor Heij

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Groningen gaat dinsdag schriftelijke vragen aan het college stellen over het financieringstekort voor de ijsbaan op de Grote Markt in de wintermaanden.

Volgens de partij hoort de ijsbaan inmiddels bij de Grote Markt. Het vraagt het stadsbestuur daarom mee te denken over het financieringsprobleem dat Stichting Evenementen Groningen heeft voor de bekostiging van de ijsbaan.


Volgens de stichting kan er de komende winter geen ijsbaan op de Grote markt worden neergezet. De ijsbaan werd in voorgaande jaren voor twee derde betaald door de gemeente en voor een derde door de Groningen City Club  en de provincie. De laatste twee trekken hun financiering nu terug. Volgens de stichting weigert de Gemeente Groningen het gat op de begroting te dichten.

Deel dit artikel: