PvdA eist oplossing voor ijsbaan op Grote Markt

nieuws
Foto: Andor Heij

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Groningen gaat dinsdag schriftelijke vragen aan het college stellen over het financieringstekort voor de ijsbaan op de Grote Markt in de wintermaanden.

Volgens de partij hoort de ijsbaan inmiddels bij de Grote Markt. Het vraagt het stadsbestuur daarom mee te denken over het financieringsprobleem dat Stichting Evenementen Groningen heeft voor de bekostiging van de ijsbaan.


Volgens de stichting kan er de komende winter geen ijsbaan op de Grote markt worden neergezet. De ijsbaan werd in voorgaande jaren voor twee derde betaald door de gemeente en voor een derde door de Groningen City Club  en de provincie. De laatste twee trekken hun financiering nu terug. Volgens de stichting weigert de Gemeente Groningen het gat op de begroting te dichten.

Deel dit artikel:

 1. En terecht, gewoon commercieel exploiteren!
  Lukt dat niet, helaas pindakaas.
  Dan maar naar Kardinge
  Wie profiteren dasrvantenslotte…. de terrassen aan de grote markt.

 2. Het is gewoon een commercieel project wat overigens al haar uitstraling al verloor toen het overdekt werd. Kan het niet uit? dan heeft het ook geen recht op bestaan.

 3. Sfeerloze witte tent op de grote markt. Die ijsbaan dient in de open lucht te zijn met een leuk antiek kermisje er om heen en wat kerststalletjes met glühwein andere nostalgische meuk.

 4. Het is inderdaad een commercieel project geworden met de blijkbaar noodzakelijke geluidsoverlast. Als binnenstadbewoner hebben wij afgelopen winter regelmatig hinder ervaren door erg luide muziek. De lol van de ijsbaan is er van ons dan wel af. Het kan zo leuk zijn!

 5. Dit zijn nou juist dingen die vanuit de Gemeente Groningen horen te komen.
  Hopeloze bouwprojecten kunnen niet genoeg kosten, maar zoiets sociaals als een ijsbaan is een no-go.

 6. Hoezo sociaal?, niet alle kinderen in onze stad zijn in staat om op deze ijsbaan te rijden aangezien er kosten aan verbonden zijn.

  Maak een ‘baan’ zonder dak en laat de horeca ( schappelijke prijzen uitvoeren ) door één van de vele stichtingen dat onze stad kent en maak het voor kinderen tot 12 jaar gratis en sta het brengen van eigen eten drinken toe!
  Dat is sociaal Pieter, nu is het gewoon een commercieel gedrocht waar alleen de Drie Gezusters aan verdient. De meeste kosten zijn voor de burger.

 7. Dat ding hoeft er helemaal niet zo lang te staan. Maak het een week, combineer het met Winter Welvaart , of probeer ook commerciële stands aan te trekken om de hele Binnenstad een Kerstmarkt te maken. Voordelen van alle kanten. Maar waarom zou je 2.5 maand zo’n ding op de Grote Markt willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *